Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Pótfelvételi lehetőség a Corvinuson

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 9-ig lehet benyújtani a jelentkezést az egyetemek különböző alap- és mesterképzési szakjaira. A Corvinuson a pótfelvételivel bejutott hallgatók ugyanabból a képzéskínálatból választhatnak, mint a rendes felvételi időszakban, és ugyanúgy kaphatnak ösztöndíjat is, mind az alap- és mesterképzésen. Megújuló szakok, kiváló képzési programok, pezsgő diákélet vár nálunk. Tanulj tovább a Corvinuson, még nem késő dönteni!

A pótfelvételi jelentkezés feltételei

Jelentkezhetsz képzéseinkre pótfelvételin, ha a rendes felvételi időszakban (2020. február) nem jelentkeztél magyarországi felsőoktatási képzésre, de meggondoltad magad, és mégis folytatnád tanulmányaidat (akár az elhalasztott külföldi tanulás helyett); valamint ha a rendes felvételi időszakban megjelölt képzések egyikére sem nyertél felvételt, és a korábban kiszemelt egyetemre vagy szakra nem jutottál be. Most tehát itt a lehetőség, hogy módosíts a választáson!

Tanulj Corvinus Ösztöndíjjal!

A Corvinus alap- és mesterképzéses szakjain egyaránt van lehetőséged Corvinus Ösztöndíjas és költségtérítéses formában is tanulni. Fontos tudni, hogy egyedül a Corvinus kínál ösztöndíjas helyeket mesterképzésen!

Milyen képzésekre jelentkezhetsz?

Képzési kínálatunk megegyezik a rendes felvételi időszakban elérhető képzésekkel, tehát ugyanazokra a szakokra, képzési programokra jelentkezhetsz a pótfelvételin is.

Fontos tudnivalók az alapképzésről

Az alapképzésen folyó oktatás gyakorlatorientált, de továbbra is jellemzi az az elméleti igényesség, amely a Corvinus védjegyévé vált az idők során.

A Corvinus a gazdaságtudományi, közgazdasági és társadalomtudományi területen vezető képzőhelynek számít Magyarországon, és az országban egyedülálló módon számos nemzetközi akkreditációval is rendelkezik.

„Az egyetem büszke arra, hogy valós alternatívát kínál azok számára, akik nemzetközi minőségű képzésen szeretnének részt venni, és ehhez nem kell külföldre utazniuk.” – mondja Dr. Szántó Richárd, a Corvinus Alapképzésekért felelős dékánja.

További információ ide kattintva érhető el. 

Fontos tudnivalók a mesterképzésről

A Corvinus Egyetem minden szakot meghirdet Corvinus ösztöndíjas lehetőséggel. Kizárólag a Corvinus mesterképzéses szakjain van lehetőséged térítésmentes képzésben részt venni, a többi magyar egyetem nem biztosít pótfelvételin állami helyet mesterszakokon.

A Corvinus mesterképzésén folyamatosan megújuló szakok várnak, ahol elmélyítheted a tudásod, a legjobb elméleti és gyakorlati oktatásban részesülhetsz, és a jövődre nézve kulcsfontosságú kapcsolatokat építhetsz.

További információ ide kattintva érhető el.

Miért a Corvinus?

Nálunk a legjobb elméleti és gyakorlati oktatásban részesülhetsz, és a jövődre nézve kulcsfontosságú kapcsolatokat építhetsz.

A Corvinus rendszeresen szerepel előkelő helyen nemzetközi rangsorokban, volt hallgatói pedig a legmagasabb pozíciókat töltik be a magyar gazdaságban, politikában, és az akadémiai életben.

Corvinus diplomáddal a kezdő fizetésed 10%-kal, a már több éves munkatapasztalattal kiérdemelt állásaidban pedig az átlagbérnél 50%-kal lehet magasabb a fizetésed, mintha más egyetemen végeztél volna (a Diplomás Pályakövetési Rendszer - DPR AAE - adatainak felhasználásával készült kutatás szerint).

További részletek a Corvinus Ösztöndíjról

A Corvinus Ösztöndíj elnyerésével térítésmentesen tanulhatsz. A térítésmentes képzésben csak annyi a változás az elmúlt évekhez képest, hogy korábban az állam fizette ezt, most maga az egyetem finanszírozza a tandíjat. Az alapítványunk mögött nagy, erős és stabil vállalatok állnak.

A Corvinus Ösztöndíj szabadságot és rugalmasságot biztosít a számodra. Ha ösztöndíjasként tanulsz nálunk, később továbbra is jogosult leszel államilag finanszírozott képzésekre, tehát Corvinus ösztöndíjasként nem égeted el az állami féléveidet.

Nincs röghöz kötés. Az ország legjobb gazdasági egyetemében szerzett diplomáddal akár itthon, akár külföldön vállalnál munkát, tárt karokkal fogadnak majd.

További információt a honlapon itt olvashatsz.

A jelentkezés határideje és módja

A pótfelvételire az www.felvi.hu oldalon az E-felvételi menüpontban van lehetőség, augusztus 9-én éjfélig.

A pótfelvételi eljárásban csak egy képzést lehet megjelölni. A Corvinus pótfelvételiben meghirdetett alapképzései és felvételi követelmények ezen az oldalon találhatók.

Kérjük, figyelj arra, hogy a jelentkezés után hitelesíteni kell az felvitt adatokat, az ügyfélkapun keresztük, vagy postai úton, enélkül nem lesz érvényes a jelentkezésetek!

Mikor várhatsz értesítést a felvételi eredményéről?

A ponthatárok kihirdetése legkésőbb augusztus 28-ig megtörténik. A jelentkezők szeptember első napjaiban kapnak értesítést az intézményektől. 

Olvass tovább a pótfelvételiről a Közgazdász Online-on itt

A Corvinus Egyetem képzéseivel kapcsolatos további információkért látogass el megújult honlapunkra, és nézz be Facebook oldalunkra.

Bízunk benne, hogy szeptemberben Veled is találkozhatunk alap- vagy mesterképzéseink egyikén!

#együttalegjobbak

Vágólapra másolva