Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Polgármesteri elismerést kapott Lánczi András, a Corvinus korábbi rektora

Székesfehérvár önkormányzata Polgármesteri elismerő emlékérmet adományozott Lánczi Andrásnak

Székesfehérvár önkormányzata Polgármesteri elismerő emlékérmet adományozott Lánczi Andrásnak, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektorának a székesfehérvári felsőoktatás érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként. Az emlékérmet Cser-Palkovics András polgármester adta át 2021. július 13-án a fehérvári városházán.

Lánczi András polgármesteri kinevezés

 
A Budapesti Corvinus Egyetem és Székesfehérvár önkormányzata 2015 őszén kötött együttműködési megállapodást a fehérvári képzés indításáról. A Corvinus Székesfehérvári Campusán 2016 szeptemberétől zajlik az oktatás duális képzési formában is alap- és mesterszakokon, valamint szakirányú továbbképzéseken.

Egy erős gazdaságnak motorja az egyetemi képzés, arra törekszünk, hogy a gazdasági, műszaki és pénzügyi területek mellett a társadalomtudományok felé is nyissunk. Ezt a partnerséget köszöntük meg az emlékérem adományozásával a rektor úrnak – emelte ki Cser-Palkovics András polgármester.


A városvezető méltatta Lánczi András elévülhetetlen érdemeit a székesfehérvári felsőoktatás fejlődésében, az egyetem és a város között kialakult konstruktív kapcsolat kialakításában, melynek legfőbb nyertesei maguk a diákok.

Lánczi András rektorként hat éven keresztül irányította a Budapesti Corvinus Egyetemet, gazdaságilag és szakmailag is stabilizálta hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményét. Olyan akadémiai fejlesztési ügyeket támogatott, amelyek szélesebbre tárták az ablakot a nagyvilágra, például a doktori képzés szervezeti és tartalmi kereteinek megújításával vagy a Corvinus Institute for Advanced Studies megalapításával. Felismerte a versenyképesség hiányát a hazai felsőoktatásban, és sikeresen előkészítette a Corvinust az új működési formára történő átállásra.

A volt rektor megbízatása június 30-ával lejárt, ezért az egyetemet fenntartó alapítvány pályázatot írt ki a rektori feladatok ellátására. Áder János köztársasági elnök június 24-én adta át megbízatását Takáts Előd új rektornak, aki augusztus 1-jével kezdi meg a munkáját az egyetem élén.

Képek forrása: Simon Erika, szekesfehervar.hu  

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.21. - 01:45:37