Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Pillanatkép a munkaerő-piaci integrációt elősegítő programjainkról

Civil szervezetekkel és vállalatokkal együttműködve, különböző programok szervezésével a Hallgatói Támogatás esélyegyenlőségi csapata is igyekszik támogatni és elősegíteni az integrálódási folyamatokat.

Évről évre egyre több megváltozott munkaképességű személyt alkalmaznak a nyílt munkaerőpiacon. Civil szervezetekkel és vállalatokkal együttműködve, különböző programok szervezésével a Hallgatói Támogatás esélyegyenlőségi csapata is igyekszik támogatni és elősegíteni az integrálódási folyamatokat.

csoportos_programok_pszcho

 Írta: Rózsa Melinda, a Hallgatói Támogatás fogyatékosügyi koordinátora

A tavaszi félévben közös rendezvényeket valósítottunk meg a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével és a KézenFogva Alapítvánnyal is. A sikerhez hozzájárultak olyan nagy múlttal rendelkező vállalatok szakmai képviselői is, mint a MOL vagy a KPMG.

A Sikeres látássérültek online klubja és a Speciális találkozások címmel rendezett online szakmai programjaink a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerőpiaci foglalkoztathatóságát, a foglalkoztatás integrációs célú fejlesztését és társadalmi integráció növelését, népszerűsítését támogatták. A résztvevők képet kaptak a fogyatékossággal élő személyek nyílt munkaerőpiaci lehetőségeiről, munkahelyi tapasztalatairól, és az alábbiakhoz hasonló kérdéseket is megválaszoltuk:

  • Hogyan segítik a munkavállalókat a megfelelő munkahely megtalálásában?
  • Milyen felkészítő tréningekkel segítenek ügyfeleiknek?
  • Hogyan segítik mind a munkáltatókat, mind a munkavállalókat a beilleszkedési folyamatban?
  • Milyen nehézségek fordulhatnak elő kezdetben az új munkahelyen?
  • Milyen segítség várja az új belépőket?


Az integrációt elősegítő programok által szeretnénk alátámasztani, hogy fogyatékossággal élő személyek alkalmazása nemcsak társadalmi szempontból hasznos, hanem gazdasági hozzáadott értékkel is bír. Mindezekről maguk a megváltozott munkaképességű szakemberek, HR területen tanuló hallgatóink, és dolgozóink oszthatták meg tapasztalataikat és véleményüket.

Élvezettel hallgattam a beszámolókat arról, hogy a járványhelyzet ellenére is milyen nagyszerűen helyt álltak a fogyatékossággal élő munkavállalók, milyen gyorsan alkalmazkodtak az online munkamódhoz, milyen egy mentorral dolgozni, aki mindig ott van, ha szükség van rá…


– Corvinusos hallgató

A programok résztvevőjeként olyan érzésem volt, mintha hirtelen belecsöppentem volna egy gyümölcsöző csapatmunkába, ahol mindenki pontosan tudja mi a feladata és azt hogyan kell ellátnia.


 – Corvinusos dolgozó

Az őszi időszakra is érdekes programokat, eseményeket tervezünk (speciális állásbörze, érzékenyítő tréning, interaktív utazás egy láthatatlan világba), melyekre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Vágólapra másolva
GEN.:2021.08.05. - 11:56:23