Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Neves amerikai közgazdászprofesszorral találkoztak az ÖHIG Tanszék munkatársai

2021-09-27 06:54:35
Daron-Acemoglu

Daron Acemoglu több száz dolgozat szerzője, amelyek közül soknak Simon Johnson és James A. Robinson társszerzője. Robinsonnal együtt ő írta az “Economic Origins of Dictatorship and Democracy” (2006) és a “Why Nations Fail” (2012) című könyvet. Acemoglu a harmadik leggyakrabban idézett szerző a gazdasági tanfolyamok főiskolai tanterveiben. 

A török származású amerikai közgazdászprofesszor és az ÖHIG Tanszék munkatársai izgalmas vitát folytattak arról, hogy az Európai Unió milyen módon tudja a közép-kelet-európai országok és azon belül is elsősorban Magyarország demokratikus fejlődését erőteljesebben támogatni. 

A professzor szűk körben beszélgetett az Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszék (ÖHIG Tanszék) munkatársaival az Európai Unió és Magyarország jövőjéről, illetve a politikai és gazdasági rendszerek viszonyáról. A világ talán legjelentősebb politikai gazdaságtannal foglalkozó közgazdásza és az ÖHIG Tanszék munkatársai izgalmas vitát folytattak arról, hogy az Európai Unió milyen módon tudja a közép-kelet-európai országok és azon belül is elsősorban Magyarország demokratikus fejlődését erőteljesebben támogatni.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.23. - 08:24:14