Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Nemzetközi re-akkreditáció a GTK-n

Harmadjára is elnyerte az egyetem a rangos kitüntetést

Az idén ötszörös Superbrands-díjas Budapesti Corvinus Egyetem Executive Master of Business Administration programja harmadjára is sikeresen elnyerte az egyik legjelentősebb minőségbiztosítási szervezet, a European Foundation for Management Development EPAS (Program Assessment System) akkreditációját.

Menedzsment területen az MBA a világ legismertebb és legrangosabb egyetemi fokozatú végzettsége; Magyarországon a Corvinus School of Management képzése az egyetlen nemzetközileg is akkreditált program e kategóriában, hallgatói Magyarország legsikeresebb vállalatainak felsővezetői.

2005-ben, az egyetemi névváltást követően, a Fővám téri műemlék épületbe költözve jött létre a Budapesti Corvinus Egyetem MBA, felsővezetői, és vállalati programjait gondozó Corvinus School of Management. Saját fenntartású, 21. századi elvárásoknak megfelelő tantermeiben továbbra is az egyetem legnevesebb professzorai, és élenjáró vállalati szakemberek foglalkoznak hallgatóinkkal.
Az oktatás kizárólag angol nyelven történik, hiszen hallgatóink döntő többségének karrierje nemzetközi környezetben fejlődik tovább. A hallgatói csoportok nemzetköziségét erősítésével egyedülálló multikulturális tapasztalatokat szerezhetnek hallgatóink.
(Az EPAS nemzetközi akkreditációt szerzett részidős executive MBA mellett elindítottuk a Bologna rendszerben akkreditált nappali tagozatos MSc-MBA programunkat, illetve e két program ideális kombinációját, a részidős MSc-MBA programot.)

Az EFMD EPAS “Peer Review Team” bíráló testület tagjai ez év februárjában látogattak Egyetemünkre újabb eljárásuk lefolytatására, amelynek eredményeként a szervezet elnöksége múlt heti ülésének döntése alapján további három évre hosszabbították meg a Master of Business Administration program akkreditációját.

Budapesti Corvinus Egyetem

 A brüsszeli székhelyű, több mint 800 tagot számláló EFMD szervezet az egyik legjelentősebb minőségbiztosítási intézmény, így akkreditációjuk nem csupán elismerés, de visszajelzés is arról; a Budapesti Corvinus Egyetem és Gazdálkodástudományi Kara okkal állnak évek óta a különböző felsőoktatási rangsorok élén.

A Corvinus Gazdálkodástudományi Karán nem az Executive MBA az egyetlen nemzetközileg akkreditált program; a Business and Management alapképzési szak az országban egyedülállóan, 2009 óta rendelkezik az EPAS akkreditációjával, s a Kar lehet az első intézmény hazánkban, amely a világszintű, az üzleti képzés területén az egyik legelismertebb globális minőséghitelesítési szervezet, az AACSB International nemzetközi akkreditációját megszerezheti.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.27. - 21:39:51