Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Nemzetközi Doktoranduszkonferencia a fenntartható fejlődésről

A konferencia az Environmental, social and economic sustainability in the light of the (geo)political challenges of our age címet kapta, meghatározva az esemény tematikus fókuszát.

A Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Politikatudományi Doktori Iskolája (NKPDI) a Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézettel (NPRTI) együttműködésben, 2021. május 27-én, csütörtökön rendezte meg Harmadik Nemzetközi PhD-konferenciáját, angol nyelven, online formában. Az eseményt a Pallas Athéné Domus Meriti (PADME) Alapítvány támogatta, a szervezés pedig az NKPDI Geopolitika és Fenntartható Fejlődés Programja és a Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék koordinálta.

Budapesti Corvinus Egyetem

 A konferencia az Environmental, social and economic sustainability in the light of the (geo)political challenges of our age címet kapta, meghatározva az esemény tematikus fókuszát.

Az immár hagyományosnak tekinthető rendezvény az ország egyik legnagyobb létszámú doktoranduszkonferenciájává nőtte ki magát az elmúlt évek során. A Corvinus mellett az ország számos más egyeteméről és doktori iskolájából is érkeztek PhD-hallgatók, többek között Debrecenből, Gödöllőről, Győrből, Pécsről és Sopronból. A résztvevők közel fele külföldi hallgató volt. Mintegy 60 előadást hallhatunk, 12 szekcióban.

A délelőtti program során hat, míg délután három-három párhuzamos szekciót követhettek az érdeklődők, amelyeket a Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet oktató-kutató munkatársai elnököltek. A fenntarthatóság koncepciója köré szervezett tematikus szekciók előadásai többek között a társadalmi egyenlőtlenségek, a geopolitikai kihívások, a globális és regionális integrációk, a politikai gondolkodás, valamint a természeti erőforrások és a fenntartható fejlődés kapcsolatait tárgyalták.

A szervezők és a résztvevők egyaránt elkötelezettek a hagyomány folytatása iránt, és bíznak a jövő évi, immár személyes formában történő megrendezés lehetőségében.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.27. - 20:51:36