Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Megújultak a budapesti kollégiumi épületek

A műszaki átadások eredményesen lezárultak és szeptembertől remélhetőleg ismét birtokba vehetik a hallgatók az korszerűbb, komfortosabb kollégiumi épületeket.
A Corvinus épületeiben folytattuk a korábbi években megkezdett hőtechnikai korszerűsítéseket. A Kinizsi és a Tarkaréti kollégiumban az elmúlt hónapok során jelentős épületenergetikai korszerűsítést végeztünk pályázati forrásból:

  • Mindkét épületben a homlokzatok hőszigetelése 16-20 cm vastagságban összességében 5400 m2 felületen és lapostető hőszigetelési munkák elvégzése összességében 3050 m2 felületen.
  • Nyílászárók cseréje a Tarkaréti kollégiumban 1150 m2 felületen, műanyag profilú, háromrétegű üveggel készült nyílászárókkal, valamint konzolos alumínium árnyékolószerkezet kiépítése a Kinizsi kollégium ablakai fölé 1,2 m kinyúlással összesen 450 folyóméter hosszban.
  • A régi FÉG kazánok cseréje 6db Viessmann 115kW teljesítményű kondenzációs kazánra, valamint a használati melegvíz rendszer és a fűtési osztó-gyűjtő korszerűsítése a Tarkaréti kollégiumban.
A fent felsorolt komplett energiahatékonysági korszerűsítés végrehajtásával jelentős fenntartási költségmegtakarítás érhető el, valamint mindkét épület energetikai minőség szerinti besorolása az EE kategóriáról a CC (Korszerű) minőségi besorolásúra változott. A megvalósult beruházás nemcsak jelentős energia megtakarítást eredményez a kollégiumi épületekben, hanem egyben esztétikai és használhatósági szempontból is javulást jelent.

A fejlesztés a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 5.2.2. számú pályázatán elnyert forrásból, az Infrastrukturális szolgáltatások koordinálásában zajlottak.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.16. - 08:52:41