Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Megtartotta alakuló ülését a Projekttanácsadó Testület

Csák János testületi elnök vezetésével megtartotta első ülését a Corvinus belső megújulásáért felelős projektszervezetet segítő tanácsadó testület.
Az értekezleten részt vett Pavlik Lívia kancellár, aki egyben a projektszervezet felügyelő bizottság társelnöke és Szántó Zoltán Oszkár rektorhelyettes. Pavlik Lívia röviden összegezte az egyetemen eddig lezajlott belső munkát, valamint tájékoztatta a testület tagjait a megújulással kapcsolatos legfontosabb fejleményekről. Kiemelte, hogy 2019. március vége kiemelt jelentőséggel bír, mert ekkor jöhet létre az egyetemet fenntartó alapítvány. Várhatóan a februári ülésszak kezdetével kerülnek a Parlament elé azok az előterjesztések, amelyek a szükséges jogi keretrendszert megteremtik az alapítvány létrehozásához.

Szántó Zoltán Oszkár elmondta, hogy a megújulásért felelős munkacsoport öt alprojektjében összesen mintegy 120 kolléga vesz részt. A munka helyzetértékeléssel kezdődik és az alprojektek a saját szakterületükre vonatkozóan lehetséges alternatívákat fognak bemutatni az Egyetem 2030-as víziójának eléréséhez. A tanácsadó testület ezeket a munkaanyagokat fogja véleményezni és javaslataival segíteni a döntést.

Ezután a testület jelenlévő tagjai osztották meg gondolataikat a projekttel és az elhangzottakkal kapcsolatban. Csák János testületi elnök javaslatára a grémium három hetente fog találkozni, de még decemberben megtartja második ülését, amelyen a stratégiai célok részletes bemutatása, a változásmenedzsmenttel és kommunikációval kapcsolatos elképzelések lesznek napirenden.

A Projekttanácsadó Testület 2018. december 1. és 2019. március 31. között segíti tanácsaival a megújulásért felelős projektszervezet munkáját. A testület tagjai: Bodnár Viktória, az IFUA Horváth & Partners ügyvezető partnere; Bacsa György, a MOL Csoport stratégiai és üzletfejlesztési ügyvezető igazgatója; Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője; Fertő Imre, az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének igazgatója; Havas István, az Ernst and Young Magyarország volt vezérigazgatója; Pap-Józsa Dávid üzleti mentor; Anthony Radev, a SEED vezetőképző alapító igazgatója, a McKinsey & Co. korábbi regionális vezetője. A testület vezetésére Csák Jánost kérte fel Lánczi András rektor.
Vágólapra másolva