Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Megjelent a Social Inclusion folyóirat legújabb száma

A tudományos folyóiratban Corvinusos munkatársak publikációit is olvashatjátok.
Budapesti Corvinus Egyetem 
A folyóirat 2013-ban indult útjára és azóta számos neves vendégszerkesztő cikkét jelentette meg minden alkalommal egy-egy téma köré csoportosulva. A Social Inclusion folyóirat 2019-ben 1.297 impakt faktorú minősítést ért el. A kiadvány ingyenesen elérhető, a megjelentetett cikkek bárki által térítésmentesen letölthetők.

A legfrissebb kiadásban a Corvinus következő munkatársai publikáltak: Bartha Attila egyetemi docens, Nagy Beáta az egyetem professzora, valamint Geszler Nikoletta

Ízelítő a tartalomból: 

A családon belüli munkamegosztás továbbra is aktuális kérdés, amely érintheti a szereplők jóllétét és közpolitikai relevanciája is lehet. A beérkezett tanulmányok számos dimenzióját járták körül a családon belüli munkamegosztásnak. Ez a special issue arra világít rá, hogy a családon belüli munkamegosztást szélesebb spektrumból kell vizsgálni és a gondozó feladatokra is fókuszálni kell - nemcsak a kisgyermek gondozása, hanem az idős gondozásra is. Ezt vizsgálja például Bartha Attila és társszerzője a Long-Term Care and Gender Equality: Fuzzy-Set Ideal Types of Care Regimes in Europe című cikkében.

Továbbá többszintű struktúrában kell gondolkozni, az egyéni szinten kívül, a makro tényezőket, egy ország sajátos intézményrendszerét is figyelembe kell venni, valamint a mezo szinteket is, mint például a munkahelyi kultúra kérdését.
Nagy Beáta a Budapesti Corvinus Egyetem professzora a “Mummy is in a Call”: Digital Technology and Executive Women’s Work–Life Balance című cikkében és
Geszler Nikoletta a Budapesti Corvinus Egyetem munkatársa az  Agency and Capabilities in Managerial Positions: Hungarian Fathers’ Use of Workplace Flexibility című cikkében világít erre rá.

A bevezetőben említett impakt faktor a tudományos folyóiratok tudománymetriai mérőszáma, amely az egyes folyóiratok minőségét hivatott értékelni.

A folyóirat teljes terjedelemben itt olvasható.

A folyóirat következő számainak központi témái megtekinthetők itt.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.20. - 04:05:16