Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Megalakult az Eurázsia Központ a Corvinuson

2021-02-23 02:48:55

2021. február közepétől kezdi el működését a Budapesti Corvinus Egyetemen az Eurázsia Központ, amely az eurázsiai térség geopolitikai megközelítésű tudományos vizsgálatának magyarországi központja kíván lenni. A központ kutatásainak fókuszában a világ legnépesebb és leggyorsabban fejlődő régiójának geopolitikai, gazdasági, társadalmi folyamatai állnak, különös tekintettel az olyan integrációs törekvésekre, mint Kína Övezet és út kezdeményezése.

Budapesti Corvinus Egyetem

 

A Központ amellett, hogy kutatásokat folytat a területtel kapcsolatban, fórumot teremt a tudományos eredmények megosztására és a véleménycserére, egyúttal hozzájárul az eurázsiai térséggel kapcsolatos gazdasági és politikai döntések megalapozásához, részt vesz a nemzetközi tudományos életben. Összeköti a térség különböző részterületeivel foglalkozó szakembereket, támogatja az interdiszciplináris kutatásokat, egyben elősegíti a Kínával, Oroszországgal, Közép-Ázsiával és a szomszédos régiókkal kapcsolatos ismeretek terjesztését, ezzel is hozzájárulva hazánk és Közép-Kelet-Európa kapurégióvá válásához.

Az intézmény fontos törekvése, hogy a nemzetközi és hazai kutatások legfrissebb eredményei hazánkban is eljussanak a széles nyilvánossághoz, emelkedjék a térséggel kapcsolatos általános tudásszint, az ismeretanyag pedig beépüljön a politikai-gazdasági döntésekbe. Tevékenységével az Eurázsia Központ az érintett tudományágak fejlődéséhez is hozzájárul, miközben a gyakorlatban is hasznosítható ismeretekkel gazdagítja tudásunkat, elősegítve Magyarország és az eurázsiai térség közötti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok elmélyülését.

Az Eurázsia Központot Horváth Levente igazgató vezeti. A Központtal kapcsolatos további információkat a Corvinus Egyetem Corvinus Institute for Advanced Studies oldalán találhatnak.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.20. - 03:40:36