Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Megalakult a Corvinus Professzori Testülete

2021-09-08 08:06:28

Az SZMR. 64/A. §-nak megfelelően megalakult Testület minden tanév elején a rektorral egyetértésben fogadja el éves munkarendjét, ennek érdekében bármely akadémiai és szolgáltató szervezet vezetőjétől tájékoztatást kérhet, továbbá bármely egyetemi ügyben kérdéssel és javaslattal élhet a rektor felé. A Testület évente beszámol a rektornak és tájékoztatja munkájáról a Szenátust.   

A Professzori Testület elnöksége a három tudományterület képviselőiből áll. Titkos választás eredményeként a közgazdaságtudomány, matematika, statisztika és informatika tudományterületét Dr. Kovács Erzsébet egyetemi tanár (Matematikai és Statisztikai Modellezési Intézet), a társadalomtudomány, humán és bölcsészettudomány területét Dr. Békés Csaba egyetemi tanár Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet), a gazdálkodástudományt és a jogtudományt Dr. Tátrai Tünde (Vállalatgazdaságtan Intézet) képviseli.  

A három elnökségi tag közül egy képviseli évente a testületet, melyet rotációs alapon minden évben más-más tag tölt be. A 2021/2022-es tanévben Dr. Kovács Erzsébet a PT elnöke.  

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.27. - 06:46:52