Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Még mindig nem késő, hogy sorrendet válts!

Közeleg a július 9-e, és te egyre feszültebb vagy, mert még mindig nem tisztázódott le benned teljesen, melyik egyetemet és szakot válaszd elsőként? A Corvinus az álmod, de félsz, hogy nincs elég pontod? Cikkünkben minden sorrendmódosítással kapcsolatos kérdésedre választ találsz.

Július 9-éig van lehetőséged egyszeri alkalommal módosítani a jelentkezésed sorrendjét a Felvi rendszerén keresztül. Ezenfelül mindössze a már felvett szak eltérő finanszírozási formájú párját jelölheted meg újként az E-felvételi/Sorrendmódosítás menüpontjában. Egyszóval új szak megjelölésére sajnos már nincs lehetőséged!

Nem érdemes „taktikai okokból”, illetve a korábbi évek ponthatárai alapján variálni a sorrenden: a rendszer azt szorgalmazza, hogy azt a képzést rakd előre, ahová a legszívesebben mennél, ha a pontszám végül oda nem lesz elég, az nem befolyásolja az esélyeidet a második helyen lévő képzésnél.

Érdemes alaposan végig gondolnod, hogy melyik képzés lehet számodra a legjobb, de vigyázz azzal, hogy amennyiben új finanszírozási formát is fel szeretnél venni, és sorrendet is szeretnél módosítani, ezeket csak külön-külön teheted meg, és akár több nap is lehet az átfutási idő az egyik után, mire a másik műveletet is elvégezheted. Sorrendet módosítani akkor is érdemes, ha valaki duális képzést is megjelölt, a vállalati kiválasztáson pedig sikeresen szerepelt. Ez esetben érdemes a duális képzést első helyre tenni, amennyiben korábban nem ott szerepelt.

A jelentkezésed újbóli hitelesítésére nincs szükség, de azt ellenőrizd le, hogy például a pótolt dokumentumok hitelesítése megtörtént-e.

És hogy mikor derül ki, hogy felvettek-e a Corvinusra? A pontszámok és döntések idén július 23-án kerülnek kihirdetésre többek között az Eduline és Felvi felületén is (linkek).

Most már nincs más dolgod, mint mérlegelni, majd végső döntésed után hátradőlni, és izgatottan várni, hogy szeptembertől te is a Corvinuson kezded-e meg egyetemi éveidet.

Ha további kérdéseid merülnének fel, az alábbi oldalon még több információt találsz.

#együttalegjobbak #CorvinUS

Vágólapra másolva