Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Magasrangú diplomáciai elismerést kapott az American Corner Budapest

High-tech felszereltségű oktatási-, kulturális-, és információs központ a Corvinuson

Az American Corner Budapest, az amerikai külügyminisztérium által létrehozott American Spaces Program budapesti irodája, amely a Budapesti Corvinus Egyetem Sóház épületén belül működik. A digitális kor kihívásainak megfelelő, high-tech felszereltségű oktatási, kulturális és információs központ célja, hogy olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összekötik a helyi közösséget és tagjait az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával.

American Corner Budapest Halloween

 A COVID-19 járvány terjedésével, sok más intézményhez hasonlóan az American Corner is a virtuális térbe kényszerült. Csak a tavaszi időszakban több mint 50 virtuális programot (digital literacy, presentations skill, public speaking, improvisation theatre, conversation club, essay writing, highschool outreach etc.) szerveztek. A világ 150 országában működő American Spaces Program washingtoni központja és a bécsi regionális iroda vezetősége figyelemmel kísérte a Cornerek virtuális tevékenységét a járványügyi korlátozások idején is, ennek eredményeként a jelenleg Magyarországon szolgálatot teljesítő elsőszámú amerikai diplomata, Marc Dillard ideiglenes ügyvivő külön oklevélben ismerte el a Corvinus Egyetemen működő American Corner magas színvonalú, kreatív virtuális tevékenységét, példaként állítva a világon működő Cornerek számára.

Az American Corner bárki számára ingyenesen látogatható kulturális célú programsorozatot kínál, amely minden elemében a digitális kor kihívásainak megfelelő készségek fejlesztését célozza, prezentációk, interaktív előadások, workshopok, táborok formájában. Az edukációs jellegű programokkal olyan platformot kíván biztosítani, ahol a jövő potenciális vezetői, innovátorai, üzletemberei minél színesebb témákban számukra értékes ismereteket sajátíthatnak el a létező legmodernebb technológiák felhasználásával.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
Bár az American Corner Budapest regionális központ, a Corvinus Egyetem polgárai számára exkluzív programokat is kínálnak, szorosan együttműködve a corvinusos hallgatói szervezetekkel. A Sóház felújítása után ősztől induló kurzusokról, workshopokról, angol nyelvgyakorlási lehetőségekről, vagy az Amerikai Egyesült Államok kultúráját és társadalmát bemutató előadásokról, az aktuális politikai események elemzéséről a Corner megújult közösségi média platformjain érdemes tájékozódni. További információkhoz lehet ugyanitt jutni az Egyesült Államok kulturális és társadalmi értékeivel, oktatási modelljével, továbbtanulási és ösztöndíj lehetőségekkel kapcsolatban:


Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.16. - 09:50:35