Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Lovagkeresztet kapott Dr. Hrotkó Károly

Az egyetem professzora nyert rangos kitüntetést

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Áder János köztársasági elnök úr a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesítette Dr. Hrotkó Károly professzor urat nemzetközileg is elismert tudományos munkája, egyetemi oktatói és vezetői munkája, valamint a kínai-magyar műszaki tudományos együttműködés fejlődését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Áder János köztársasági elnök magas állami kitüntetéseket adományozott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, illetve Fazekas Sándor földművelésügyi és Pintér Sándor belügyminiszter javaslata nyomán. Az elismeréseket az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat keretében adták át a Pesti Vigadó épületében.

Dr. Lovász László, az MTA elnöke indítványozására és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr javaslatára a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta meg Dr. Hrotkó Károly, az MTA doktora, egyetemi tanár, a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának volt dékánja, nemzetközileg is elismert tudományos munkája, különösen az intenzív művelésre alkalmas alanyok nemesítése és honosítása terén elért eredményei, egyetemi oktatói és vezetői munkája, a kínai-magyar műszaki tudományos együttműködés fejlődését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

“Ott vannak, ahol tenni kell valamit, jelenlétükkel változik, jobbra fordul a világ” – méltatta az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kitüntetetteket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a kitüntetések szerdai átadásán.

Gratulálunk Professzor Úrnak az elismeréshez, további szakmai és személyes életéhez pedig sok sikert és örömteli élményeket kívánunk!

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.27. - 22:40:42