Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Lakiteleki Népfőiskola értékfeltáró kollégium pályázat

2021-09-27 11:36:47
Corvinus Ambassador

A Lakiteleki Népfőiskola a korábbiakban több anyaországi és határon túli felsőoktatási intézménnyel közösen sikeresen bonyolított le kutató és adatgyűjtő terepmunkát. A programokon való részvétel a szakmai tapasztalatszerzés mellett meghatározó személyes élményt jelentettek az egyetemi tanulmányaikat folytató fiatalok számára, erősítve a nemzet iránt érzett felelősségüket.  

Idén ősszel a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében több értékfeltáró kollégium indul, amely különböző térségek magyarsága értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzi ki céljául. A program része egy, az egész Kárpát-medence magyarlakta térségekre kiterjedő, nagyívű munkának. A munka során kérdőíves lekérdezés és mélyinterjú módszerével történik az adatgyűjtés. 

A program megvalósításához négyfős csapatokra van szűkség, melyek általában három hallgatóból és egy csapatvezető oktatóból (vagy doktoranduszból) állnak. Emellett elengedhetetlen, hogy a csapat rendelkezzen autóval, valamint fényképezőgéppel. A jelentkező csapatok tagjai a megadott időszakra az egyetemi oktatás alól mentességet kapnak. A program megvalósítása során a Lakiteleki Népfőiskola állja az utazás, a szállás és az ellátás teljes költségeit. Valamint a programon résztvevő csapatok tagjai szerény ösztöndíjban is részesülnek.  

Az adatgyűjtést magában foglaló kérdőíves terepmunkára az alábbi térségekben és időpontokban kerül sor: 

  • Moson Kollégium: 2021. október 10-17. 
  • Nyírségi Bokortanyák Kollégiuma I.: 2021. november 14-20. 
  • Nagykunság Kollégium: 2021. november 21-28. 
  • Pélyi Kollégium: 2021. november 29. — december 5. 

A mélyinterjús kutatást 2022 tavaszán, egy-egy hét időtartamban rendezik meg. A program zárásaként az adatok szakmai feldolgozása után a hallgatók és oktatók beszámolnak az elért eredményekről, melyből várhatóan 2022 őszén egy tanulmánykötet készül. 

A csapatok jelentkezését legkésőbb 2021. október 4-ig várják Hágen Ádámnál (hagen.adam@parlament.hu; 06 30 476 6799). 

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.23. - 09:01:42