Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Kutatási célú szoftverek (JMP, SPSS, Matlab, MAXQDA, EndNote, Nvivo stb.) bemutatása a Kutatási héten

A Kutatásmenedzsment Iroda olyan kutatási célú szoftvereket mutat be a Kutatási Héten egy előadássorozat keretében, amelyek már elérhetők az Egyetemen vagy folyamatban van előfizetésük, vagy éppen oktató igény formálódik az egyetemi szintű megvásárlásukra.
Budapesti Corvinus Egyetem 
Az első két alkalommal a JMP szoftvert ismerhetik meg az érdeklődők. Volker Kraftnak, a JMP (by SAS) európai nagykövetének angol nyelvű előadásaiból megtudhatják, hogyan használhatják a szoftvert statisztikai, deskriptív és prediktív elemzésekre, és betekintést nyerhetnek a programok által nyújtott további elemzési lehetőségekbe is.

A JMP bemutató két részből áll: az első, hétfői alkalom (Why JMP?) elsősorban a kezdő felhasználóknak ad átfogó képet a program legfontosabb ismérveiről, míg a második, keddi eseményen (Advanced Analytics using JMP Pro) a haladó felhasználók fedezhetik fel a szoftver további rejtelmeit. Az érdeklődőknek javasoljuk, hogy tekintsék meg az alábbi rövid bemutatkozó videókat:

1. "JMP in 60 seconds" 
 2. "The Power of JMP Pro" 

További két előadáson Corvinusos kollégáink az általuk használt SPSS, Matlab, MAXQDA, EndNote, Nvivo valamint Tableau és Microstrategy szoftverekről szerzett tapasztalataikról beszélnek, és bemutatják az egyes szoftverek funkcióit. (A fenti linkek egyenesen az adott előadás Teams felületére vezetnek.)

A Kutatásmenedzsment célja, hogy támogatásával ösztönözze az oktatókat és kutatókat, hogy az igényeiknek legjobban megfelelő szoftvereket válasszák ki az Egyetem gazdag kínálatából további munkájukhoz.

Bővebben a programokról itt olvashatnak.

További információért forduljanak Bordás-Tóth Évához, a Kutatásmenedzsment Iroda munkatársához.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.16. - 07:27:33