Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Külföldi hallgatók évkezdése

A Magyar Kormány 2020.08.28-án adott tájékoztatása alapján 2020.09.01-jén Magyarország lezárja határait a bejövő forgalom tekintetében.

A jelenlegi információink alapján a beutazó külföldi hallgatók esetén a belépésre oly módon van lehetőség, hogy az országba történő belépés után házi karanténba vonulnak azon címre, amelyet a belépéshez kiadott Igazolásban a hallgató megjelölt. (Amint azt korábban jeleztük Számotokra, nem magyar állampolgárok számára egyetemi kollégiumi ellátást nem áll módunkban biztosítani.) A házi karantén feloldására kizárólag két negatív vírusteszt után van lehetőség. A karantén időszak leteltéig a hallgató természetesen az egyetem területére (beleértve székhelyét és valamennyi telephelyének épületét) sem léphet be, azonban az angol nyelvű képzéseken az előadások hallgatása és a szemináriumokba történő bekapcsolódás a külföldi hallgatók számára a félév teljes időtartama alatt biztosított.

A vírusteszt elvégzésére egyetemünk hallgatói számára a kiadott Igazolásnak megfelelően a Semmelweis Egyetemen van lehetőség. Ennek részleteiről a későbbiekben küldünk értesítést.

Amennyiben további információ áll rendelkezésre, tájékoztatunk Benneteket, de kérjük, tekintettel a gyorsan változó információra, kísérjétek folyamatosan figyelemmel egyetemünk honlapját, social média csatornáit (https://www.facebook.com/Corvinus.Official, https://www.instagram.com/uni.corvinus/) illetve a Magyar Kormány közleményeit is.

(A kormány legutóbbi tájékoztatója ezen a linken olvasható.)

Budapesti Corvinus Egyetem

Corvinus 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.20. - 19:06:20