Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Köztünk a helyed! Hallgatóink szereplésével készültek a Corvinus új image videói

Gömböc, kinetikus inga, Rube Goldberg-gép. Hogyan kapcsolódnak ezek a tárgyak a Corvinushoz? Mind a három szerkezet így vagy úgy a tehetség, a kreativitás, az innovációs gondolkodás, valamint az erő és kitartás szimbóluma. A Corvinus olyan egyetem, ahol ezek az értékek vannak a középpontban, így nem véletlen, hogy most elkészült, új arculatunkhoz illeszkedő imagefilmjeink sztorijait is ezek a gondolatok alakították.
Image videó 
Íme pár érdekesség a filmek készítésének kulisszatitkaiból:

  • A teljes forgatási nap összesen 13 órán át tartott.
  • A videók szereplői mindannyian a Corvinus kommunikáció és médiatudomány alapszakos hallgatói: Benyovszky Ádám Barnabás, Jávor Dániel és Ina Ivanova.
  • Benyovszky Barninak éppen két forgatási etap között kellett egy félévzáró prezentációt megtartania, s mivel a forgatás helyszínén, a lépcsőházban építkezés folyt, kénytelen volt kimenni az épület tetejére, így csepegő esőben, telefonról tartotta meg az előadást.
  • A „Csak együtt lehetünk a legjobbak” videóban látható Rube Goldberg-szerkezetet mintegy 200 elemből rakta össze a videót készítő ügynökség dtp operátor kollégája. A szerkezet megépítése több mint 3 órát vett igénybe.
  • Az angol nyelvű szpotban látható Gömböc az első ismert konvex és homogén test, melynek egy stabil és egy instabil egyensúlyi pontja van. Teljesen mindegy, hogyan tesszük le, mindig visszatér egyetlen stabil egyensúlyi pontjába. A Gömböcöt Várkonyi Péter és Domokos Gábor, a BME Építészmérnöki Kar Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékének oktatói fedezték fel, a tárgyat a New York Times 2007 hetven legérdekesebb ötlete közé választotta.
A spotok itt tekinthetők meg. 
Vágólapra másolva
GEN.:2021.03.07. - 21:31:49