Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Közelebb – Új podcast pszichológiáról, karrierről és tanulásról

Furcsa időket élünk, mondják, és ez a munkaerőpiacra is igaz. Nem egyszerű most az álláskeresés, de nem is lehetetlen küldetés, amennyiben az ember tudja, mire számíthat. Ha pályakezdő vagy és úgy érzed, nem ártana pár jó tanács, vagy csak nem tudod, mit várj egy online állásinterjútól, a Közelebb a neked való műsor!
Budapesti Corvinus Egyetem 
Az újonnan induló podcast részei a Közgazdász Online csatornáján lesznek elérhetőek, hiszen mint mi is, a Közelebb stábja is a hallgatókért van, és a hallgatókhoz szól. A Corvinus Hallgatói Támogatás pszichológus, illetve karriertanácsadó szakemberei gyakorlatias válaszokkal szolgálnak a felmerülő kérdésekre és problémákra. Kezdjétek meg karrierutatok a Közelebb kalauzolásával!

A Corvinus Hallgatói Támogatás pszichológusokból és szakképzett segítőkből álló sokszínű csapata 2020 tavaszán újult meg, és azóta is bővül. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több területen, minél több szolgáltatásunkkal támogathassunk Titeket a hallgatói életút alatt, úgy, ahogy arra Nektek a leginkább szükségetek van.

A járványhelyzet miatt nekünk is sok mindent újra kell gondolnunk, hiszen a távoktatás ideje alatt nincs lehetőségünk személyes találkozások lebonyolítására. Így került képbe a podcast, mint kézenfekvő formátum: el tudjuk készíteni a digitális munkamód mellett is, és számos előnye van felhasználói szempontból is, hiszen ott és akkor tudjátok meghallgatni az epizódokat, amikor Nektek a legalkalmasabb, a részeket meg tudjátok egymással osztani, és később, ha szükséges, vissza tudjátok keresni őket.

A podcast elnevezés eredetére két megközelítés van: az egyik szerint a kifejezés az angol „P.O.D.” rövidítés (portable on demand / igény szerint hordozható) és a „cast” (broadcast / sugározni, közvetíteni) szó összetételéből keletkezett, a másik szerint pedig az „iPod” és a „cast” szavakat mixelték újra. Akármelyik legyen is, a lényeg, hogy digitális tartalomként bármikor meghallgatod, megoszthatod, visszakeresheted a részeket.

A Közelebb podcastsorozat epizódjaiban izgalmas beszélgetésekre számíthattok szakértőktől pszichológiai, karrier és tanulás témában. Sorozatunkat a Közgazdász Online hallgatói magazinnal együttműködésben készítjük, így epizódjainkat a Közgazdász YouTube-csatornáján éritek el, melyre érdemes feliratkoznotok. Hamarosan megtaláljátok a részeket a legnagyobb podcast szolgáltató oldalakon is.

Az első rész, a „Karrier útikalauz stopposoknak (nemcsak) 2020-ra” a COVID-19 járvány okozta munkaerőpiaci változásokról szól. Vendégeink Hinterstein Anikó, a Magyar

Telekom Talent Executive vezetője és Fertig Balázs, a MOL Group csoportszintű toborzási vezetője voltak.

Válaszokat találhattok benne olyan kérdésekre, mint hogy

  • hogyan változott a munkavégzés módja?
  • mi változott a pályakezdők, gyakornokok szempontjából?
  • hogyan alakultak át a kiválasztási folyamatok?
  • módosultak-e az elvárások a digitalizálódott folyamatok miatt?
  • a megváltozott helyzetben milyen skillek váltak hangsúlyosabbá?
  • mitől leszel sikeres egy online interjún?
  • hogyan készülj fel rá?
  • mi a helyzet a visszajelzésekkel?
  • hogyan alakulnak az onboarding folyamatok?

Hallgasd meg az epizódot itt.


A félév során további adásokkal is jelentkezünk majd, a következő rész témája a perfekcionizmus lesz, ami sokunkat érint. Témaválasztáskor mindig abból indulunk ki, hogy mi az, ami számotokra fontos. Szívesen vesszük visszajelzéseiteket a meghallgatott epizódokkal kapcsolatban, és örülünk a témafelvetéseknek is. Írjatok nekünk podcast témában is a studentsupport@uni-corvinus.hu címünkre, vagy küldjetek nekünk chatüzenetet Facebookon!
Vágólapra másolva
GEN.:2021.03.07. - 21:51:08