Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Köszöntsük együtt a 2020/21-es tanév corvinusos oktatóit!

Idén június 6-ára vasárnapra esik a Pedagógusnap.

Idén június 6-ára vasárnapra esik a Pedagógusnap.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
Noha tavaly ilyenkor másban reménykedtünk, a 2020/21-es tanév sem állította kevesebb kihívás elé oktatóinkat, még több megfeszített munkát követelt tőlük.

2020 tavaszán szinte egyik napról a másikra kellett az online térbe áthelyeznünk a teljes oktatási rendszerünket és erre oktatóinkat és hallgatóinkat felkészítenünk. A mostani tanév egésze is távoktatásban zajlott, ahol ugyan már segítettek a kialakult rutinok, a technikai platformok ismerete, de oktatóinknak jelentősen megnövekedett terheléssel kellett számolniuk.

Noha a tananyag a régi, a módszer változott – a hallgatók motiválása, a hatékony ismeretátadás, a kompetenciafejlesztési feladatok az online térben, a személyes jelenlét hiányában óriási pedagógiai és oktatásmódszertani kihívást jelentett oktatóink számára. Rövid idő alatt, folyamatosan kellett a távolléti oktatás tananyagait és tanulástámogató dokumentumait elkészíteni, a korábbi személyes oktató-hallgató találkozások során átadandó ismereteket írásba kellett foglalni vagy videóra venni, ráadásul a kurzusok időbeli kereteinek fellazulásával gyakran munkaidőn túl zajlottak a konzultációk.

Szeretnénk megmutatni pár „leg”-et az elmúlt tanévből:

Budapesti Corvinus Egyetem

 

A Corvinus nem véletlenül a hazai egyetemek éllovasa: oktatói és oktatást támogató munkatársai a jövőben is ilyen tettre készen fogják fogadni a feladatokat és akadályokat, hiszen a megújuló intézmény alapelvei között ugyanannyira fontos a hagyomány és sokszínűség, mint az innováció és a folyamatos megújulásra, mind magasabb teljesítményre való törekvés.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.17. - 06:15:57