Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Klímaváltozás képzés indult a Corvinuson

Magyarországon a gazdaságtudományi képzések területén elsőként, specializáció formájában indult el februártól két új képzési terület a Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak keretében. A Klíma és fenntarthatóság, valamint az Urbanisztika és térségfejlesztés specializációkat a szakon 2020 szeptemberében kezdők választhatták, amelyek gyakorlati kapcsolódásának támogatásához és egyedi képzési színvonaluk biztosításához egyetemünk két kiemelkedő szakmai intézménnyel kötött együttműködési megállapodást 2021 januárjában.
Corvinus 
A képzéseket tudásával, kapcsolataival és gyakorlatszerzési lehetőségek biztosításával segíti a kormányzati háttérintézeti feladatokat ellátó Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Klímavédelemért felelős elnökhelyettessége és az itt működő Nemzeti Alkalmazkodási Központ, valamint az 1966 óta a területi-és településfejlesztési, illetve tervezési szakmát összefogó Magyar Urbanisztikai Társaság. A BCE Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszéke a szak legnépszerűbb magyarországi képzőhelye 2017 óta. A BCE Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakja az Eduniversal globális rangsorában a fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment mesterszakok körében a 36. helyre került, Magyarországon a legjobbként, Kelet-Közép-Európában a harmadik legjobbként.
 
A 2020/2021-es tanév tavaszi félévétől a Klíma és fenntarthatóság specializáción 27, míg az Urbanisztika és térségfejlesztés specializáción 19 fő szerezhet mélyebb tudást a szak által kínált két fő képzési terület közül az érdeklődési körének megfelelőn.
 
Míg az Urbanisztika és térségfejlesztés specializáción a hallgatók képessé válnak regionális és helyi fejlesztési politikák, stratégiák és programok tervezésében és lebonyolításában való alkotó, innovatív közreműködésre, addig a Klíma és fenntarthatóság specializáció keretében oktatott tárgyak a globális környezeti, valamint gazdasági és társadalmi jelenségek elemzéséhez szükséges új elméleti perspektívákat és analitikus készségek átadását célozzák, hogy képesek legyenek a klímaváltozás hatásait kezelő stratégiák kialakítására.
 
A specializáció kiemelt célja, hogy elmélyítse a hallgatók ismereteit a globális és lokális szinten jelentkező környezeti kihívások és ezek lehetséges kezelése tekintetében, továbbá, hogy mélyebb betekintést nyújtson a hallgatók számára a környezetértékelés, valamint a nemzetközi, hazai és városi klímapolitikák és klímastratégiák készítésének módszertanába.

  • Specializációfelelős: Dr. Salamin Géza
  • Szakfelelős: Dr. Péti Márton
Vágólapra másolva
GEN.:2021.04.20. - 19:51:03