Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Kiemelkedő alapítványi finanszírozás a tanulmányi ösztöndíj esetén

Február 19-én lezárult a tanulmányiösztöndíj-pályázat mind a 2019 szeptembere előtt, mind pedig az azt követően beiratkozott diákjaink számára, akik napokban kapták meg az értesítést ezek eredményéről.

Budapesti Corvinus Egyetem 
Összesen 1782 hallgatónk részesült a tanulmányi ösztöndíjak valamelyikében, akik közül 726-an zárták kitűnő eredménnyel a félévüket.

Az állami és az alapítványi tanulmányi ösztöndíjak keretösszegét vizsgálva jól látszik, hogy megéri jól tanulni a magánfenntartású intézményben, hiszen ebben a félévben a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány összesen több mint 348 millió forintot fordít tanulmányi ösztöndíjra. Ennek eredményeként az egy ösztöndíjas diákra jutó átlagos alapítványi ösztöndíj több mint háromszorosa az állami tanulmányi ösztöndíjnak.

Régebbi hallgatóink tanulmányi ösztöndíjának számítása még jogszabály szerint történik, míg a 2019 szeptembere után beiratkozottakéról az Elnöki Testület az egyetem saját szabályai szerint döntött március 5-én. Ennek során a fő cél egy olyan rendszer kialakítása volt, ami a leginkább ösztönözi diákjainkat arra, hogy teljesítményükből és tudásukból a legtöbbet hozzák ki.

A tanulmányi ösztöndíj elnyeréséhez szükséges legalacsonyabb ösztöndíjátlag magasabb, mint ami az államihoz szükséges, az elnyerhető tanulmányi ösztöndíj maximális összege viszont ebben a félévben havi 70 ezer forint. Az Alapítvány által finanszírozott tanulmányi ösztöndíjban részesült közel 1100 hallgató 72,8%-ának sikerült a legmagasabb, 60-70.000 forint közötti ösztöndíjat elérnie.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.04.15. - 13:34:56