Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Kezdd nálunk a karriered

2021-02-08 05:41:52

Magasabb kezdő fizetés, ugródeszka a jövő társadalmi és gazdasági elitjébe, biztos alap és specializált tudás, nemzetközi lehetőségek és hallgatóközpontúság – ezt kínálja a megújult Corvinus Egyetem. Tanulj tovább 10 alapszakunk, 21 mesterszakunk és 1 osztatlan képzésünk egyikén, hogy nemzetközileg elismert diplomához juss! Corvinusosnak lenni olyan, mintha az ember egy nagy, láthatatlan közösség része lenne: életre szóló barátságokat, kamatoztatható kapcsolati tőkét, naprakész és nemzetközileg elismert tudást jelent, és mindezt hallgatóbarát környezetben.

Corvinus Ambassador Photos

 
Több mint egy éve, a Corvinus megújulásával azt a célt tűztük ki, hogy a végzett hallgatóink egy corvinusos diplomával a kezükben már a kezdetektől magasabb bért és jobb pozíciót kaphassanak a világ minden táján. Hisszük ugyanis, hogy a legjobb gazdasági és társadalomtudományi egyetemként nevelhetjük és képezhetjük a jövő társadalmi és gazdasági elitjét Magyarországon és Közép-Európában.
És mindezek nem csak szavak! Összeszedtük 10+1 pontban, hogy mit kínál a Corvinus Egyetem leendő hallgatóinak, hogy különlegessé tegye az egyetemi éveket, és megbízható alapot nyújtson a karrierhez, munkához, azaz a jövőhöz.

Biztos alap specializált mesterszakokkal: A 2021/22-es tanévben 10 alapszakot, 21 mesterszakot és 1 osztatlan szakot indítunk. Képzéseink magyar és angol nyelven is elérhetőek, illetve bizonyos alap- (Gazdálkodási menedzsment, Turizmus-vendéglátás, Pénzügy és számvitel) és mesterszakjaink (Ellátásilánc-menedzsment, Sportközgazdász, Számvitel) duális képzésben is indulnak.

Négy megújított szak: Nem csak tartalmában, hanem szemléletében is megújítottuk az alkalmazott közgazdaságtan alapszakot, a nemzetközi gazdálkodás alapszakot, a közgazdasági elemző mesterszakot és az Executive Master of Business Administration képzést. Fókuszba a projektalapú, gyakorlatias oktatás, illetve a hallgatói kompetenciák hangsúlyos fejlesztése került.

Új integrált alapképzés: Az eddigiektől eltérően a gazdálkodás és menedzsment szak mostantól nem csupán egy lesz a sokból, hanem nevezhetjük a nagybetűs ALAPSZAKNAK. Az eddig megszokott kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, vidékfejlesztési agrármérnök alapszakok beolvadtak a gazdálkodási és menedzsment alapszakba. Éppen azért, hogy a 18-20 éveseknek ne kelljen tapasztalat nélkül elkötelezni magukat egy szakma mellett, hanem egy alaptudás birtokában, felelősen dönthessék el, hogy a kereskedelem, a turizmus, a marketing vagy a HR területén képzelik el a karrierjüket. A szak előnye ráadásul, hogy a munkáltatók az általános üzleti képzésen végzetteket jobban preferálják, mert kiemelkedőnek tartják a sokoldalúságukat, az együttműködési és problémamegoldó képességüket.

ambassador social_postok_6_1024x512px

 
Ugyanakkor a Turizmus-vendéglátás alapszak duális képzésben még elérhető Székesfehérváron.

Magasabb kezdő fizetés: Jelentős előnnyel indulnak a munkaerőpiacon Corvinuson végzettek. A legfrissebb Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint az alapszakon végzett pályakezdők átlagkeresete 19 százalékkal magasabb volt 1-1,5 év után, mint az azonos alapszakokat végzettek országos átlagkeresete. 7-7,5 év távlatában pedig akár átlagosan 60 százalékkal is magasabb lehet a Corvinuson végzettek jövedelme. A Corvinus alapszakjai közül a legnagyobb pozitív fizetésbeli különbség a Kommunikáció- és médiatudomány, a Gazdálkodási- és menedzsment, a Pénzügy és Számvitel, illetve a NemzetköziTanulmányok szakon végzettek között van.

Corvinus Ambassador Photos

 

Gyors elhelyezkedés a mesterszakosoknak: Az adatok is azt mutatják, hogy érdemes a Corvinuson folytatni a tanulmányokat mesterszakon. Egyrészt, mert a mesterszakjainkon végzettek országos átlagkeresete magasabb volt, mint az alapszakokon végzetteké a DPR AAE 2018 adatai alapján. Másrészt aki a Corvinus mesterszakon végez, az fele annyi idő alatt talál magának munkát.

A mesterszakok közül kiemelhető fizetést értek el a Vezetés és szervezés végzettjei: a corvinusos diákok 1-1,5 év után bruttó 427 ezer Forintot kerestek havonta, 7-7,5 évvel később viszont már csaknem ennek a kétszeresét. A legmagasabb fizetést a Corvinuson nemrég elindult Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak végzettjei érték el (bruttó 784 ezer forint 6-6,5 év után).

Nemzetközi közeg: Azért, hogy a végzett hallgatóink nemzetközi piacon is helytálló tudáshoz jussanak, illetve más országokból is tanulhassanak a Corvinuson, évről évre több idegen nyelvű képzési programot hirdetünk, ahol nemzetközileg elismert külföldi professzorok oktatnak. Az itt tanuló külföldi diákokkal nemzetközi csapatokban tanulhatnak a magyar hallgatóink.

ambassador social_postok_8_1024x512px

 
Külföldi tanulási lehetőségek: Nemzetközi karrierre készítenek fel a külföldi ösztöndíj lehetőségeink (CAMPUS MUNDI, Erasmus+, CEEPUS). Ezeknek egyik kiemelkedő programja a CEMS képzés (The Global Alliance in Management Education, korábban Community of European Management Schools), amelynek Magyarországról egyedül a Corvinus tagja. A tandíjmentes CEMS MIM célja a gyakorlati menedzserképzés az egyetemi oktatás mellett. Az egyéves képzés egyik felét a Corvinuson, a másikat egy külföldi partneregyetemen kell eltölteni, illetve kötelező a külföldön eltöltött szakmai gyakorlat is.

CEMS-képzéssel kiegészített diplomával a Financial Times szerint 40 százalékkal több fizetés érhető el, illetve garantált a gyorsabb elhelyezkedési lehetőség is. A Kettős Diploma (Double Degree) program pedig lehetőséget biztosít, hogy hallgatóink a corvinusos tanulmányaikkal párhuzamosan egy külföldi partnerintézményünkön is diplomát szerezhessenek.

Hallgatóközpontúság: Hallgatóinknak létrehoztunk egy új, modern, nyitott terű magyar és nemzetközi hallgatói irodát, amely tükrözi, hogy Corvinuson a hallgató érdekei és igényei állnak a középpontban. Emellett egy olyan speciális applikációt fejlesztettünk, ami ötvözi a szervezés, tervezés, tájékozódás és informálódás legfontosabb funkcióit.

Corvinus Ambassador Photos

 
Változatos, pörgős diákélet: A Corvinuson több mint 40 diákszervezet gondoskodik az egyetemi élet változatosságáról és mozgalmasságáról. Középpontjukban a közös érdeklődés áll legyen szó színházról, újságírásról, vállalkozásról, adóismeretekről. Amellett, hogy előadásokon, szakmai programokat szerveznek, túrákkal, bulikkal, sporteseményekkel biztosítják az elengedhettlen közösségi életérzést is.

A szakkolégiumok otthona: A Corvinusos diákszervezeti életnek kiemelkedő intézményei a szakkollégiumok, tagjaik nem csak hasonló érdeklődésűek, hanem rendszerint együtt is laknak. Az önszerveződő hallgatói közösségekben lehetőség van részt venni az egyetemi tanulmányokat kiegészítő, kis létszámú kurzusokon, elmélyülni akár egyszerre több tudományterületben is. A szakkollégiumokban életre szóló barátságok, szakmai kapcsolatok születnek, mindamellett, hogy tagjaik olyan közösséget alkotnak, amelyre később egy életen át számíthatnak.

Térítésmentes képzés ösztöndíjprogramunkkal: Képzéseink minden kiváló tudású diák számára elérhetőek, mivel a Corvinus Ösztöndíjprogrammal nem tűnik el a térítésmentes képzés lehetősége. Nappali alapszakokra a 2020/2021 tanévre felvett jelentkezők 85 százaléka kapta meg a Corvinus Ösztöndíjat, a nappali mesterszakokon ez az arány 95 százalék volt.

A felvételi információkról tájékozódj oldalunkon, olvasd el felvételi kiadványunkat és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le semmiről!

Kapcsolódó hírek

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.18. - 23:45:42