Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Kelet-Európa legjobb üzleti iskolái között

Magyarországról egyedül a Budapesti Corvinus Egyetem szerepel a nagy presztízsű, üzleti iskolákat besoroló Eduniversal rangsoron. Még hozzá nem is akármilyen helyezéssel: az Eduniversal kelet-európai rangsorának második helyén végzett idén Egyetemünk.

Budapesti Corvinus Egyetem 

A világ üzleti képzésekkel foglalkozó felsőoktatási intézményeit 9 földrajzi régióban rangsoroló Eduniversal hálózat elsődleges célja, hogy irányt mutasson az üzleti képzések iránt érdeklődő hallgatóknak az egyetemválasztásnál.

A Budapesti Corvinus Egyetem negyedik éve szerepel a neves Eduniversal közép-európai rangsorának első három helyezettje között, idén a rangsor második helyén végzett a Corvinus. A közép-európai rangsor első helyén ebben az évben a Prague University of Economics and Business szerepel, míg a harmadik helyen a Univesity of Warsaw – Faculty of Management és a University of Ljubljana – School of Economics and Business osztozott.

A közép-európai rangsorban elért kiemelkedő helyezésen túl a Budapesti Corvinus Egyetem idén is megtartotta ötből négy pálmás besorolását (a hálózat több mint 1000 business school dékánjának szavazata alapján). Ez egyben azt is jelenti, hogy a Palms of Excellence díj birtokosaként, 4 pálmás besorolással (tehát kimagasló dékáni szavazatszámmal) a Budapesti Corvinus Egyetemnek idén is sikerült benne maradnia az Eduniversal hálózat 200 legjobb üzleti iskolájának elit klubjában. A Palms of Excellence díjátadó a nemzetközi szervezet egyhetes világkongresszusának egyik csúcspontja volt, amelyet a járványhelyzetre tekintettel idén online, de egyedi és előremutató virtuális megoldásokkal rendeztek meg.


A Budapesti Corvinus Egyetem helyezései az elmúlt években az Eduniversal Eastern Europe rangsorában:

  • 2017 2nd best business school in Eastern Europe
  • 2018 2nd best business school in Eastern Europe
  • 2019 1st best business school in Eastern Europe 

Eduniversal díj  
Vágólapra másolva