Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Kaliforniától Budapestig – világszínvonalú kutatók a Rajk Szakkollégium videósorozatában

A Rajk Szakkollégium 2020-ban ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját, két másik jubileummal egyetemben: a Neumann János-díj 25. és a Herbert Simon-díj 15. évfordulójával. Az egész éves ünnepségsorozat elemeként 2020 januárjában a szakkollégium két diákja Bálint Dániel operatőrrel elutazott az Egyesült Államokba, hogy interjút készítsenek a korábbi díjazottakkal.
Budapesti Corvinus Egyetem 

Az interjúk során lehetőségük volt a professzorok kutatásainak legizgalmasabb részleteiről beszélgetni:
 
  • Hogyan változik meg a vállalatok életpályája a 21. században, és miért az üzleti modell határozza meg egy startup sikerét vagy bukását?
  • A hálózatelemzés milyen tanulságokkal szolgálhat a munkaerőpiacon való elhelyezkedés során?
  • Segíthet-e a megfelelő adórendszer a világban egyre növekvő egyenlőtlenség kezelésében?
A Rajk által az évek során Neumann- és Simon-díjra megválasztott professzorok munkássága kellően sokoldalú ahhoz, hogy átfogó képet kapjunk arról, milyen kutatások folynak ma a világ legkiválóbb gazdasági és társadalomtudományi kampuszain.

A szakkollégium alapítása óta magáénak vallja az elvet, miszerint a szakmai kiválóság nemcsak egy adott területen való elmélyülést, hanem a társadalmi és gazdasági kérdések tág, interdiszciplináris kontextusban történő ismeretét és alkotó továbbgondolását jelenti.

A videók és az eredeti cikk teljes terjedelmében elérhető a g7.hu weboldalon. 
Vágólapra másolva
GEN.:2021.03.07. - 21:59:25