Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a hírekhez

Jelentkezz keresztféléves mesterképzéseinkre!

November 15-ig 7 induló képzésünkre jelentkezhettek!

Magasabb fizetést, gyorsabb elhelyezkedési lehetőséget, magasabb fokú szaktudást jelent a mesterszak elvégzése. A Corvinus Egyetem keresztféléves képzésben 7 mesterszakot indít. Most leginkább kifizetődő a tanulásba fektetni!

Keresztfélév

 
Ha az élethosszig tartó tanulás evidensnek számít, akkor az is, hogy az alapszak elvégzése után is érdemes folytatni a tanulmányokat, és nem egyből állásinterjúra rohanni. A mesterképzésbe fektetett két év ugyanis többszörösen megtérül.

Ezt elsődlegesen szó szerint értjük: a Corvinus mesterszakot végzettek ugyanis már kezdetben is több bérre számíthatnak és 5 éven belül akár 30%-al többet tudnak keresni, mint Corvinus alapszakos társaik – derül ki a legfrissebb, 2018-as Diplomás Pályakövetési Rendszer Adminisztratív Adatbázisok Egyesítése adataiból. Az pedig nagyon nem mindegy, hogy mekkora a kezdőfizetés, mert az az egész karrierünk során kihat a keresetünkre.

A mesterszak elvégzése emellett magasabb szakmai elismertséggel is párosul, azaz könnyebben lehet érvényesülni a munkaerőpiacon. Ez a gyorsabb elhelyezkedési lehetőséget is jelenti: a Corvinus alapszakkal rendelkezőkkel szemben, aki Corvinus mesterszakot végez fele annyi idő alatt talál magának munkát. A már említett DPR adatok szerint a Corvinus alapszakon végzettek átlagosan 2, a Corvinus mesterszakon végzettek pedig átlagosan 1 hónap alatt helyezkedtek el.

A mesterszak további előnye, hogy a doktori fokozat előszobája.

Az országban egyedülálló módon a Budapesti Corvinus Egyetemen lehetőség van a CEMS üzleti képzésen is részt venni, ami egyenes út a nemzetközi karrier felé. (A Corvinus-CEMS program részleteiről itt olvashatsz!)

A mesterszak tehát ugródeszkát jelent a munkaerőpiacon, de kérdéses lehet az, hogy milyen szakot is válasszunk: dönthetünk az alapképzés folytatását jelentő programok mellett, vagy a BA/Bsc diplomaterülettől valamivel távolabb eső mesterszakok mellett is.

Előbbi az alapszakos tudás elmélyítését jelenti, azaz egy-egy terület szakértőjévé válunk a mesterszak elvégzése után. Kutatók viszont azt is megállapították, hogy a közgazdaságtudományok területén nagyobb fizetéssel járhat a sokszínű tudás, azaz kifizetődő a társterületeken való továbbtanulás is a közgazdász szakmában: például egy gazdálkodási és menedzsment alapszakos diplomával marketing mesterszakra menni. 

Bármelyiket is választjuk fontos, hogy ne csak egy elképzelt fizetés és karrierút, hanem az érdeklődési körünk is a szemünk előtt lebegjen! Sokan gondolják egyébként, hogy a mesterszakot később végzik el, amikor már megvan a kellő szakmai gyakorlat. A munka melletti tanulás papíron jól hangzik, de csak keveseknek sikerül 8 órás munkaidő mellett kellő motiváltságot szerezniük, hogy visszaüljenek az iskolapadba. A koronavírus okozta gazdasági válság viszont jó alkalom, hogy ne egy-egy állás megszerzéséért küzdjünk, hanem kihasználjuk az időt arra, hogy jobbak legyünk és kitűnjünk a krízis elmúltával.

A biztos karrierhez vezető úttal pedig nem kell megvárni a jövő szeptembert: a Corvinus egyetem 7 mesterszakot indít keresztféléves képzésben.

A képzések 2021 februárjában indulnak. Jelentkezési határidő: 2020. november 15.

A jelentkezés módjáról és a felvételiről itt olvashatsz részleteket!

Keresztfélév

Ellátásilánc-menedzsment (nappali tagozat, duális képzés, magyar nyelven)
A szakon a hallgatók megismerkednek a beszerzés és a disztribúció, a logisztikai szolgáltatásokkal, a lean menedzsmenttel. A képzés gyakorlatorientált, kis létszámú. A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnek rendszerekben, folyamatokban gondolkodni, nem okoz nekik gondot a matematika.

Marketing (nappali tagozat, magyar nyelven)
A szakon a hallgatók megismerkednek azzal, hogyan gondolkodnak a fogyasztók, mit értünk fogyasztói élmény alatt, milyen egy hatékony közösségi médiakampány. Az elméleti tantárgyakat gyakorlati projektek egészítik ki, lehetőség van céges kurzusok részvételére is.

Nemzetközi adózás (levelező tagozat, angol nyelven)
A szakon a hallgatók megismerkednek azzal, hogyan kell adózási képviseletet ellátni vállalatok nemzetközi ügyleteiben, vagy hogyan kell befektetéseket és üzleti tranzakciókat kezelni adózási szempontból. A képzést adótanácsadó cégeknél dolgozóknak, és könyvvitel iránt érdeklődő pénzügy és számvitel alapszakosoknak ajánljuk.

Pénzügy (nappali tagozat, magyar nyelven)
A szak célja olyan szakemberek képzése, akik vállalati, banki és közpénzügyi területeken a pénzügyi folyamatokat átlátják, ez alapján döntés-előkészítésre és döntéshozatalra képesek. Három specializáció lehetősége: Befektetés-elemző, Pénzügypolitika és közpénzügyek, Vállalati pénzügy 

Számvitel (nappali tagozat,duális képzés, magyar nyelven)
A szak célja megismertetni a hallgatókkal a számvitel és a könyvvizsgálat specifikus összefüggéseit, hazai és nemzetközi szabályozásának lényegét, tartalmát és elemeit.

Vállalkozásfejlesztés (nappali tagozat, magyar nyelven)
A szakon a hallgatók megtanulhatják meghatározni egy vállalat külső és belső működési sajátosságait, projektvezetést, különböző elemző és értékelő módszereket, tárgyalási technikákat. A képzés nemzetközi összehasonlításban is versenyképes, korszerű elméleti és módszertani ismeretanyagot nyújt.

Vezetés és szervezés (nappali tagozat, magyar nyelven)
A szak célja, hogy végzettjei a szervezetek működésére átfogóan rálátó, de a vezetési szakma részterületein (stratégai elemzés, folyamatszervezés, HR és szervezetfejlesztés, kontrolling stb.) kiemelkedő szakemberré váljanak. A készségközpontú képzés a 2020-as évek menedzsment kihívásaira készíti fel hallgatóit.

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Kapcsolódó hírek

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.27. - 22:27:26