Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Jelentkezz karriertanácsadásra!

A Corvinus Hallgatói Támogatás karriertanácsadással vár minden kedves érdeklődőt.

A Corvinus Hallgatói Támogatás karriertanácsadással vár minden kedves érdeklődőt. Így már az egyetemi években elkezdheted tudatosan, aktívan és adaptívan alakítani szakmai életutadat. A dinamikusan változó munkaerőpiac megköveteli ezt a felkészültséget, élj Te is a lehetőséggel!

Budapesti Corvinus Egyetem


Új, 2020. tavaszán indult szolgáltatásunkról Pintér Fanni, pálya- és karriertanácsadó pszichológus és HR-szakember, illetve Széles Zsuzsanna, munkaerőpiaci tanácsadó és közgazdász beszélt.

  • Mit jelent pontosan a karriertanácsadás? A jelentkezők milyen módon kapnak segítséget céljaik megvalósításához?

A karriertanácsadás szakértő segítővel folytatott beszélgetés. A hallgató által hozott téma mentén közösen határozzuk meg a fókuszt, célt, amin dolgozunk a beszélgetéseken. Alkalmanként 45-50 perc egy tanácsadási alkalom és a kérdéstől, céltól függően lehet akár egy, akár több alkalmas. Tanácsadásaink jelenleg online elérhetőek. A konzultációk során biztonságos, elfogadó légkörben lehetőség nyílik átbeszélni a szakmai életpályához, karrierhez kapcsolódó gondolatokat, kérdéseket, dilemmákat, döntési helyzeteket, fejlődési lehetőségeket vagy akár elakadásokat. Szakértőink pszichológus és mentálhigiénés szakemberek karriertanácsadási, coaching vagy HR tapasztalattal, ami azért is fontos, mert karrierdöntéseink sem csak a szakmai életünkről szólnak, hanem sokszor össze kell hangolnunk értékválasztásainkkal, életcéljainkkal, aktuális élethelyzetünkkel és akár szerepet játszhatnak benne családi vagy társadalmi elvárások, minták is.

  • A karriertanácsadás egy program, ahol bizonyos lépcsőfokokat kell végigjárnia a hallgatónak?

A karriertanácsadás a karriertámogatás egyik lába, de emellett a karriertámogatás más elemekből is áll, amik közül a hallgatók szabadon, egyéni igényeikhez, élethelyzetükhöz igazítva választhatnak. A karriertámogatás, mint szolgáltatás idén tavasszal indult el.

A szakmai önismeret, önfejlesztés és karrierépítés egy olyan összetett folyamat, amely végig kíséri az életünket. Fontos megfogalmazni és rendre újrafogalmazni az alábbi kérdéseket: Ki vagyok? Mit tudok? Miben szeretnék fejlődni? Hogyan szeretek dolgozni? Hol vagyok jó helyen? – Hiszen élethelyzettől, életkortól és egyéni céloktól függően változatos kérdések merülhetnek fel.

A konzultációk során szakembereink változatos eszközöket használnak a helyzetnek megfelelően a professzionális segítő beszélgetéstől kezdve, a teszteken, projektív teszteken keresztül a coaching eszközökig.

Emellett olyan tréning és self coaching paletta kialakításán dolgozunk, ami adott életszakaszok aktuális témáiban (pl. szakmai önismeret, munkakeresés, munka és magánélet összehangolása) segítenek eligazodni.

A szakmai életutunk tele van lehetőségekkel, sikerekkel, de kudarcokkal is, amikre érdemes fejlődési szemlélettel tekintenünk, hogy mit tanulhatunk belőlük. Karrierünk akkor is alakul, ha éppen nem gondolkodunk róla.

A szolgáltatásainkat úgy alakítjuk ki, hogy a hallgatói életút során felvetődő kérdésekre választ találhasson a hallgató. Egyetemi évei során akár többször is eljöhet tanácsadásra, tréningre, előadásra hiszen más-más kérdései vetődnek fel alap vagy mesterszakosként, gólyaként vagy végzősként.

Tehát ki-ki igényei alapján tudja magának összeállítani a saját „karriertámogatását”.

  • Milyen szolgáltatások érhetőek el a hallgatóknak? Egyéni vagy csoportos módon működnek a tanácsadások?

A hallgatók az egyéni tanácsadás mellett csoportos programokra is jelentkezhetnek, amit jelenleg a hibrid oktatás miatt inkább online biztosítunk. Például a szeptemberi hónap tematikusan a CV-ről szólt, ennek részeként elkészült egy guideunk, illetve teltházzal futott 10 napos komplex CV készítési programunk, amely egyéni self coaching feladatok segítségével nyújt támogatást a hallgatóknak önéletrajzuk elkészítéséhez.

Minden hónapban újabb témákkal és támogató anyagokkal, cikkekkel, guideokkal készülünk az énmárkától a digitális skillekig, és karrier témájú podcastjainkkal is találkozhatnak hallgatóink a Hallgató Támogatás podcast sorozatában. Aktualitásainkért érdemes követni a Hallgatói Támogatás facebook oldalát és az egyetemi oldalunkat.

Röviden összefoglalva, egyéni munkára fókuszáló, egyénre szabott tanácsadástól az általánosabb, szélesebb, hallgatókat érintő tartalmak megosztásáig terjed a skála.

  • Hogyan tudnak jelentkezni a Hallgatók?

Az egyéni karriertanácsadásra email-ben tudnak jelentkezni a hallgatók. A careersupport@uni-corvinus.hu címre várjuk a megkereséseket, melyekre egy munkanapon belül válaszolunk. Megkönnyíti a szervezést, ha a jelentkező már az emailben megfogalmazza két-három mondatban azt a témát, amelyben támogatást keres, és ha jelzi, hogy milyen idősávok megfelelőek az egyéni konzultációra. A csoportos programjaink esetében mindig külön kitérünk a jelentkezés módjára, feltételeire.

Kövessétek a karriertanácsadás témájával kapcsolatos következő interjúnkat is! Keressétek a honlapon és a Corvinus Hírekben!

(Soron következő írásunkban a következő kérdésekre adunk majd a választ: Milyen élményekkel, tapasztalatokkal és eredményekkel bővülhet a hallgatók szakmai szemlélete? A tanácsadók közvetlen kapcsolatot létesítenek-e a munkaerőpiaccal? Mennyi a piaci értéke ennek a szolgáltatásnak? Mi a következő, várható esemény, aktivitás hallgatóink számára?)Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.24. - 09:50:09