Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

IT segítséget adunk a hibrid- és távoktatáshoz

Az Egyetem informatikai csapata részletes tájékoztatót készített Nektek arról, hogy a hibrid- és távoktatásában milyen informatikai lehetőségeket, eszközöket használhattok hallgatóként, s pontosan hogyan is működnek.

Kérjük hallgatóinkat, hogy az alábbi információs anyagot részletesen olvassátok el, és használjátok, alkalmazzátok a tanév során.

1. Teams csoportok létrehozása és frissítése folyamatosan történik

2. Részletes technikai információk a Microsoft 365 használatához

3. Jelszó élettartam

4. Teams korábbi kurzusainak elérése

1. Teams csoportok létrehozása és frissítése folyamatosan történik  

Folyamatosan hozzuk létre a csoportokat a Moodle adatai alapján. Az átjelentkezések és utólagos tárgyfelvételek lekövetése kézi adatátöltéssel történik. A Microsoft rendszer terheltségétől függően néhány napot vesz igénybe egy-egy adatcsomag feldolgozása. Ez alapján történik meg a csoportok létrehozása és a hallgatók, oktatók hozzárendelése a kurzushoz. Mindent megteszünk az adott technikai korlátok között, hogy minél előbb létrejöjjenek a megfelelő tagsággal a Teams csoportok.

2. Részletes technikai információk a Microsoft 365 használatához

office.com

Ez a felület az egyetem hivatalos platformja a távoktatásra. A hallgatók számára készült összefoglaló oldalon leírásokat találsz a Microsoft 365 használatáról, azon belül a Teamsről, ami az Egyetem hivatalos kommunikációs és kollaborációs felülete.

Leírások hallgatók számára a távoktatás informatikai támogatásáról

Hallgatóknak nyújtott informatikai szolgáltatások

3. Jelszó élettartam

A Te adataid (digitális identitásod) és az Egyetem rendszereinek védelmében évente egyszer mindenkinek jelszót kell cserélnie. Ellenkező esetben az egyetem informatikai szolgáltatásait nem tudod igénybe venni. Ilyen például a Wifi, levelezés, Teams.

Ellenőrizd le most, hogy a jelszó élettartama mikor jár le!
A Cusman oldalra a tiltás után is be tudsz lépni, jelszóváltoztatás után azonnal elérhetővé válnak az informatikai szolgáltatások.

cusman.uni-corvinus.hu

Ha elfelejtetted jelszavad a Sóház 110-es Helpdesken tudunk újat generálni, személyi azonosságot igazoló okmány felmutatása után. Ilyen például a diákigazolvány vagy személyi igazolvány.

4. Teams korábbi kurzusainak elérése
A könnyebb átláthatóság érdekében a régebbi kurzusokat központilag archiváltuk. Ez azt jelenti, hogy a csoportok alatt alapból nem láthatóak a programban. A csoportok tartalma nem módosítható. Az ott zajlott beszélgetések olvashatóak, a feltöltött fájlok elérhetőek olvasási módban.

Az archivált csoportok elérése

A nyári időszak alatt tovább fejlődött és bővültek a Microsoft 365 szolgáltatásai. A Teams újdonságairól, tippekről, trükkökről itt olvashatsz.

Ha további információra, segítségre van szükséged, bátran fordulj továbbra is az ISZK munkatársaihoz!

Eset indítása és nyomon követése: it.uni-corvinus.hu
E-mail: helpdesk@uni-corvinus.hu

Vágólapra másolva