Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

IT segítséget adunk a hibrid- és távoktatáshoz

Az Egyetem informatikai csapata részletes tájékoztatót készített Nektek.

Az Egyetem informatikai csapata részletes tájékoztatót készített Nektek arról, hogy a hibrid- és távoktatásában milyen informatikai lehetőségeket, eszközöket használhattok hallgatóként, s pontosan hogyan is működnek.

Kérjük hallgatóinkat, hogy az alábbiinformációs anyagot részletesen olvassátok el, és használjátok, alkalmazzátok atanév során.

1. Teams csoportok létrehozása és frissítése folyamatosan történik

2. Részletes technikai információk aMicrosoft 365 használatához

3. Jelszó élettartam

4. Teams korábbi kurzusainak elérése

1. Teams csoportok létrehozása és frissítése folyamatosan történik  

Folyamatosan hozzuk létre acsoportokat a Moodle adatai alapján. Az átjelentkezések és utólagostárgyfelvételek lekövetése kézi adatátöltéssel történik. A Microsoft rendszerterheltségétől függően néhány napot vesz igénybe egy-egy adatcsomagfeldolgozása. Ez alapján történik meg a csoportok létrehozása és a hallgatók,oktatók hozzárendelése a kurzushoz. Mindent megteszünk az adott technikaikorlátok között, hogy minél előbb létrejöjjenek a megfelelő tagsággal a Teamscsoportok.

2. Részletes technikai információk aMicrosoft 365 használatához

office.com

Ez a felület azegyetem hivatalos platformja a távoktatásra. A hallgatók számára készült összefoglalóoldalon leírásokat találsz a Microsoft 365 használatáról, azon belül a Teamsről,ami az Egyetem hivatalos kommunikációs és kollaborációs felülete.

Leírások hallgatók számára a távoktatásinformatikai támogatásáról

Hallgatóknak nyújtott informatikaiszolgáltatások

3. Jelszó élettartam

A Te adataid (digitálisidentitásod) és az Egyetem rendszereinek védelmében évente egyszer mindenkinekjelszót kell cserélnie. Ellenkező esetben az egyetem informatikai szolgáltatásaitnem tudod igénybe venni. Ilyen például a Wifi, levelezés, Teams.

Ellenőrizdle most, hogy a jelszó élettartama mikor jár le!
A Cusman oldalra atiltás után is be tudsz lépni, jelszóváltoztatás után azonnal elérhetővéválnak az informatikai szolgáltatások.

cusman.uni-corvinus.hu

Ha elfelejtettedjelszavad a Sóház 110-es Helpdesken tudunk újat generálni, személyi azonosságotigazoló okmány felmutatása után. Ilyen például a diákigazolvány vagy személyi igazolvány.

4. Teams korábbi kurzusainak elérése
Akönnyebb átláthatóság érdekében a régebbi kurzusokat központilag archiváltuk. Ezazt jelenti, hogy a csoportok alatt alapból nem láthatóak a programban. Acsoportok tartalma nem módosítható. Az ott zajlott beszélgetések olvashatóak, afeltöltött fájlok elérhetőek olvasási módban.

Az archivált csoportok elérése

A nyári időszak alatt továbbfejlődött és bővültek a Microsoft 365 szolgáltatásai. A Teams újdonságairól, tippekről, trükkökről itt olvashatsz.

Ha további információra, segítségrevan szükséged, bátran fordulj továbbra is az ISZK munkatársaihoz!

Eset indítása és nyomon követése: it.uni-corvinus.hu
E-mail:helpdesk@uni-corvinus.hu

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.30. - 01:40:52