Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Interjú Kápli Dorottyával, a CEMS Club elnökével

Diákszervezeti tag vagy, vezetői ambíciókkal? Indulnál az elnöki pozícióért, de nem tudod, megállnád-e a helyed? Valaha Kápli Dorottya is hasonló cipőben járt, ma már azonban a CEMS Club elnökeként mesélt nekünk arról, hogy annak idején miképpen ugrotta meg önmagát és milyen tapasztalatokkal gazdagodott ennek a nyitott, sokféle és nemzetközi csapatnak a vezetése közben. Ha kíváncsi vagy, hogyan jutott el idáig és miként telnek egy diákszervezeti elnök számára a mindennapok, vagy csak szeretnél többet megtudni a CEMS Clubról, mert úgy érzed, ez a neked való közösség, tarts velünk!
CEMS 
Mi az a CEMS Club? 

A CEMS képzéshez hozzátartozik, hogy minden partneregyetemnek van egy CEMS Clubja. Ez azért fontos, mert így kialakul egy nagyon erős közösség is. A Club feladata a közösségépítés, a szakmai és nem szakmai programok megszervezése és a karrierépítő networking. Ezenkívül a külföldi hallgatók integrálásában is segítünk.


Mik a legkedveltebb programok?

Az alumnikkal együtt szervezett programok közül a mentorshipet emelném ki. Ez egy fél éves program, aminek az elején van egy open night ahol meg lehet ismerni a mentorjelölteket, utána pedig jelentkezni lehet a CV-vel programba. Az alumnik gyakran képviselnek egy-egy vállalati partnert is, ami egy kifejezetten jó összeállítás, mert nemcsak a CEMS-es életben tud segíteni a hallgatónak, hanem karriertanácsadásban és kapcsolatépítésben is.


Írta: Belayane Najoua, képek: CEMS Club
Az eredeti cikket a Közgazdász Online hallgatói blog oldalán olvashatjátok el. 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.20. - 04:35:58