Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Innovatív klímastratégia szimuláció CEMS hallgatókkal

A Corvinus Egyetemen végzett mesterszintű tanulmányokkal kombinált CEMS Master képzés olyan akadémiai és üzleti vezetésben jártas szakemberek ismereteit tömöríti, akik a gyakorlatban is képesek átadni tudásukat. A jellemzően a második tanévre időzített képzés számos lehetőséget nyújt a hallgatók számára, hogy megszerzett ismereteiket különböző megmérettetéseken teszteljék. A Model UNFCCC CEMS Climate Strategy Roleplay keretein belül az Egyesült Királyság által jövő évre elhalasztott ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének COP26 klímatárgyalását szimulálták a nemzetközi CEMS partneregyetemek, Corvinusos hallgatók aktív részvételével.

Miközben az Egyesült Királyság kormánya a COVID19 járvány miatt elhalasztotta az ENSZ COP26 klímakonferenciát, egy 150 tagú, a CEMS mesterprogramjának hallgatóiból és oktatóiból álló vállalkozó szellemű csapat teljes egészében online formában lebonyolította a COP26 klímatárgyalás szimulációját, a Model UNFCCC CEMS Climate Strategy Roleplay c. tantárgy keretében. A klímatárgyalás szimuláció 48 órán keresztül zajlott a múlt hét végén, máj. 7-9 között, Zoom City-ben. A hatalmas munka és egész féléves felkészülés – oktatói és hallgatói részről egyaránt – meghozta gyümölcsét: a szimuláció hasonlóan energikus és színvonalas volt, mint az elmúlt 10 év fizikai térben lezajlott szimulációs tárgyalásai. Elkötelezett hallgatók keresték a világ számos országának delegáltjaként a közös megoldásokat, hosszú órákon keresztül, komplex multilaterális tárgyalási környezetben. A plenáris ülések és munkacsoportokban zajló tárgyalás a klímaváltozással kapcsolatos legfontosabb kérdésekre fókuszált: az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére (mitigáció) és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodási lehetőségekre (adaptáció), ezek finanszírozására, és a megoldásokat ösztönző piaci mechanizmusok kidolgozására.

A két napos intenzív online klímastratégia szimuláció sikere alapján kijelenthető, hogy ez az innovatív kurzus képes a döntéshozók következő generációját hatékonyan felkészíteni arra, hogy szembenézzen a klímaváltozás kezeléséhez szükséges komplex kihívással! A szimuláció a St. Galleni Egyetem szervezésében valósult meg, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Kölni Egyetem, az ESADE (Barcelona), az RSM (Rotterdam), az SGH (Varsó) és a Stockholm School of Economics hallgatóinak és oktatóinank részvételével. A Corvinus Egyetemen a kurzust Zsóka Ágnes professzor vezeti.

További információ itt: https://www.linkedin.com/groups/8315290/

Budapesti Corvinus Egyetem 
A klímatárgyalás szimuláció résztvevői:

 • Agathe Painset (Master Részképzés)
 • Antal-Bacsó András Olivér (ellátásilánc-menedzsment)
 • Balogh Zsófia Borbála (vezetés és szervezés)
 • Kovács Regina (marketing)
 • Maria Belén Pistek (Non-Degree)
 • Niclas Lehnert (Master Részképzés)
 • Oletta Schwiedessen (Master Részképzés)
 • Peng Tian (Master Részképzés)
 • Sarah Dagallier (Master Részképzés)
 • Schrettner Attila (vezetés és szervezés)
 • Szász Dóra (ellátásilánc-menedzsment)
 • Veronika Krolupperova (Master Részképzés)

Vágólapra másolva