Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Innovációs versenyt hirdet egyetemistáknak az ExxonMobil

A gazdasági fejlődés és a klímavédelem, a felelős és tiszta energiafelhasználás, valamint a hagyományos és a megújuló energiaforrások innovatív összehangolásának témájában hirdet innovációs pályázatot hazai diákoknak a világ vezető energiavállalata, az ExxonMobil. A versennyel a vállalat ösztönözni kívánja a magyar diákok innovációs gondolkodását, valamint fokozni a társadalmi párbeszédet az energiafelhasználás, energiaátmenet és a klímavédelem témakörében.

A világ egyik vezető energia cége, az ExxonMobil európai központjába nyerhetnek tanulmányutat és a hazai vállalatánál ösztöndíj-lehetőséget az ExxonMobil Innovációs Verseny győztesei. A cég újszerű gondolatok mentén született, megvalósítható és valódi projekteket támogatna a magyar egyetemi szférában.

Az innovációs verseny fővédnöke Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára. „A magyar hallgatók részvételével zajló innovációs versenyt két okból is figyelemreméltó kezdeményezésnek tartom. Egyrészt, felhívja a figyelmet a klímavédelem és ahhoz kapcsolódóan a felelős energiafelhasználás fontosságára. Másrészt, a verseny megközelítése arra a szemléletre épül, hogy a kihívások, amelyekkel az emberiség szembesül a forradalmi előrelépést biztosító technológiákkal, innovációkkal küzdhetők le, amelyek elérésében jelentős szerepe van a fiataloknak.”

Látogassatok el ide, és tájékozódjatok a pályázati kiírás további részleteiről!

Regisztrálni a kezdeményezés honlapján  október 02-ig lehet (az eredeti szeptember 25-i határidőt meghosszabbítottuk).

A jelentkezők pályázataikat 2020. október 21-ig tölthetik fel.

ExoonMobil  

Vágólapra másolva