Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Indítsd be a karriered és szerezz külföldi munkatapasztalatot az MKÖ-vel!

Ha érdeklődsz a közigazgatási pálya iránt, szívesen dolgoznál egy minisztériumban és szeretnéd hazádat külföldön is képviselni, akkor az MKÖ-t neked találták ki.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Ambassador

Mi az az MKÖ? 

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram a Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programja. A pályakezdő fiatalok számára hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes fizetést, folyamatos mentori támogatást, valamint heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseket nyújt. 

Mi a célja? 

A program célja, hogy a fiatalok megtalálják az érdeklődési körüket a minisztériumokban, ahol az MKÖ tíz hónapját követően az ösztöndíjasként megkezdett munkát kormánytisztviselői kinevezéssel folytathatják. Az MKÖ 2020-as évfolyamának ösztöndíjasait például 93%-ban foglalkoztatták tovább a minisztériumokban. 

Az MKÖ első, belföldi programszakasza alatt hét hónapig az ösztöndíjasok valamely hazai minisztériumban dolgoznak, ezt követően három hónapot külföldön töltenek Magyarország képviseletében. Az ösztöndíjasok itthon február 1. napján állnak munkába, külföldön szeptember 1-jén. 

Belföldön havonta 250 000 Ft-ot kapnak az ösztöndíjasok, a külföldi programszakasz alatt átlagosan havonta 450 000 Ft-ot. 

Feltételek: 

  • 30 év alatti, 
  • pályakezdő, 
  • magyar állampolgárnak kell lenned (a kettős állampolgárság nem kizáró ok),  
  • rendelkezned kell egy egyetemi vagy főiskolai diplomával (ez lehet külföldön szerzett diploma is, amit itthon honosítanod kell),  
  • Illetve angol, német vagy francia középfokú nyelvvizsgával. 

Jelentkezés: 

2021. szeptember 15-től október 15-ig lehet jelentkezni az MKÖ 2022-es évfolyamába. 

Jelentkezni az MKÖ weboldalán keresztül lehet életrajz és motivációs levél, valamint a diploma és nyelvvizsga igazolásául szolgáló dokumentáció feltöltésével. 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.24. - 02:44:46