Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Háromszor annyian jelentkeztek az idei Proof of Concept Ötletpályázatra, mint a tavalyi tanévben

2022-01-17 11:38:52

A Vállalati és Intézményi Kapcsolatok a 2021/2022-es tanévben is meghirdette az NKFIH által támogatott Proof of Concept Ötletpályázatot, amelyre idén háromszor annyian jelentkeztek a pályázati időszakban, mint az előző tanévben. A felhívásra az alap- és mesterszakos hallgatók, valamint a doktoranduszok mellett idén már a külföldi, hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók és a tavalyi pályázat nyertesei is jelentkezhettek 2022. január 10-ig.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Proof of Concept Ötletpályázat célja, hogy előmozdítsa és segítse a hallgatók vállalkozói szemléletének fejlődését szakmai és pénzügyi támogatás biztosításával. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg az idei évben összesen 18 millió forint, amely 15 hallgatói projekt szponzorálását biztosítja.

A pályázati időszak első körében a projektcsapat és a szervezők értékelik a beérkezett ötleteket, ami alapján eldől, hogy mely hallgatók jutnak tovább. A versenyzők a második körben már egy részletesebb és átfogóbb leírást nyújtanak be ötletükről, amelyet egy 5 fős szakmai zsűri bírál el. Az értékelés végére pedig kialakul a mentorált hallgatók köre.

A mentorálás közel másfél hónapos folyamata során az ötletgazdák szakmai támogatást kapnak, együtt dolgoznak mentoraikkal és feltérképezik a projektjükhöz szükséges piaci, pénzügyi, stratégiai feltételeket és lépéseket, hogy a lehető leghamarabb elindíthassák ötletüket az üzleti hasznosítás felé.

A mentoring végén a kiválasztott legjobb 15 ötlet alkotói egy videóban mutatják be továbbfejlesztett projektjüket a szakmai zsűrinek, akik a videók és a mentorálás folyamatának tapasztalati alapján kialakítják a végleges sorrendet. A 15 díjazott között 3 különdíjat is kiosztanak, amely keretében további 500 ezer forintos támogatásban részesül az adott csapat. A pályázók a nyereményeiket az áprilisi záróeseményen vehetik át, ahol személyesen is találkozhatnak a szakmai zsűrivel.

A Proof of Concept pályázat a 2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO-2019-00022 számú projekt keretében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázati program finanszírozásában valósul meg. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 01:14:49