Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Fontos mérföldkövén vagyunk túl a Corvinus EQUIS re-akkreditációs folyamatának

2021-10-18 17:03:54

Október 5-8. között zajlott le az EFMD Peer Review Team-jének látogatása.

Október 5-8. között zajlott le az EFMD Peer Review Team-jének látogatása.

Corvinus

Magyarországon jelenleg a Corvinus Egyetem az egyetlen EQUIS akkreditált egyetem, ez a nemzetközi minősítés az egyik legelismertebb a menedzsment iskolák körében a világon. Az EQUIS „koronáját” Közép-Európában is mindössze öt további egyetem birtokolja, kiemelt cél, hogy a Corvinus megtarthassa a 2018-ban szerzett minősítést. 

Fontos tudni, hogy 2018-ban a Gazdálkodástudományi Kar kapta meg az akkreditációt, majd a modellváltás során a korábbi kari struktúrát egy agilis mátrixszervezet váltotta fel, amit az EFMD elfogadott, vagyis sikeres re-akkreditáció esetén 2021-ben a teljes egyetemre engedélyezi kiterjeszteni. 

Az idei re-akkreditációs folyamat tehát már arról szól, hogy a Corvinus Egyetem a következő három évben is EQUIS akkreditált intézmény maradjon. 

A számos egyetemi résztvevő komoly erőfeszítést igénylő munkájával járó felkészülési folyamatról korábban itt olvashattak. 

Október 5-8. között zajlott le az EFMD Peer Review Team-jének látogatása a Corvinuson. Az audit célja az volt, hogy megvizsgálják, minden minőségi szempontnak megfelel-e a teljes egyetemi szervezet. A látogatóbizottságban nemzetközileg jegyzett egyetemek vezető tisztségviselői és dékánjai ülnek, akik az előzetesen összeállított anyagok áttanulmányozása után kérdéseket tettek fel, illetve interjúkat készítettek az egyetem vezetőivel, oktatóival és kutatóival, volt és jelenlegi hallgatóival, céges partnereivel. 

A látogatáson a háromtagú Peer Review Team bizottságon kívül 73 személy vett részt: az egyetemi vezetőség valamennyi tagja, a MUC Alapítvány Kuratóriumának elnöke és egyik tagja, a dékánok, junior és senior oktatók (8-8 fő), a pénzügy és HR terület képviselői (3-3 fő), magyar és külföldi hallgatók (13 fő), a Marketing MSc mint az EFMD által részleteiben vizsgálni kívánt képzés szakfelelőse és két oktatója, magyar és külföldi alumni tagok (8 fő) és vállalati partnerek (7 fő). 

A panelbeszélgetések témái, résztvevői a következők voltak:  

 • fejlesztési célkitűzések, különös tekintettel a 2018 évi akkreditálás óta eltelt három évben végbement fejlesztésekre – az egyetem vezetőségével 
 • képzési portfolió – a dékánokkal és két szakfelelőssel 
 • fenntartói irányítás – a MUC alapítvány elnökével és egyik tagjával 
 • kiválasztott képzés (angol nyelvű Marketing MSc szak) – a szakfelelőssel és két oktatóval 
 • hallgatói visszajelzések – a Student Report elkészítésében résztvevő hat hallgatóval, egy HÖK képviselővel, és a Marketing MSc képzésben résztvevő hat hallgatóval 
 • akadémiai menedzsment – a területért felelős rektorhelyettessel, a HR vezetővel, és egy intézetvezetővel 
 • kutatás – a területért felelős rektorhelyettessel, a REKK vezetőjével, az egyik PhD képzés programigazgatójával, és két kutatóval 
 • oktatás és tanítás – junior és szenior oktatókkal  
 • pénzügyi menedzsment – a kancellárral és két kollégájával 
 • alumni tapasztalatok – alumni tagokkal  
 • vállalati kapcsolatok – vállalati partnerekkel: a Lego, Codecool, Bosch Rexroth, Mol, Opten, Tungsram, Bank of China képviselőivel 

 

A bírálat végén egy részletes jelentés készül a látogatóbizottság részéről, ezt továbbítják az EFMD vezetőségének, s ők hozzák meg a végső döntést az akkreditációról. A jelentést az Egyetem is megkapja, mely a döntés mellett tartalmaz ajánlásokat is az intézmény számára. A végleges re-akkreditációs döntés decemberben születik majd meg. 

A látogatás előkészítésében és szervezésében Szántó Zoltán Oszkár irányításával részt vettek: Csizmár Mónika, Nagy Tímea, Kopin Zsuzsanna, Piross Antal. 

Ismételten köszönetet mondunk az EQUIS re-akkreditációs projekt team valamennyi tagjának, akik részvételükkel, támogatásukkal segítették az önértékelési riport elkészülését és a látogatás lebonyolítását. 

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.11.27. - 15:03:15