Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Fontos határidőváltozás a rendszeres szociális ösztöndíj kapcsán

Mikor/hogyan pályázhatok rendszeres szociális ösztöndíjra és/vagy hogyan pályázhatok a kollégiumi pontszámításhoz szükséges szociális pontokra?
A Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat szerint rendszeres szociális juttatásra jogosult a teljes idejű (nappali munkarendű), alapképzésben, osztott és osztatlan mesterképzésben részt vevő aktív státuszú hallgató.

Az ösztöndíj igényléséhez szükséges pályázat a Neptun Ügyintézés/Kérvények Kitölthető kérvények menüpontjában elérhető „Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat 2020/21/1” nevű pályázati űrlapon.

Az Egyetem a pályázat elbírálása során megítélt pontszámot a rendszeres szociális ösztöndíj összegének meghatározásán kívül a HTJSZ 25.§ (11) bekezdés alapján a kollégiumi elhelyezéshez kapcsolódó pályázat pontszámának megállapításához felhasználhatja. Ezt a pályázati űrlap kitöltésekor kell(ett) jelezned a pályázat első oldalán megjelenő legördülő menüből történő választással az alábbiak szerint:

1) Kollégiumi pályázathoz pontmeghatározás és rendszeres szociális ösztöndíj pályázat
2) Csak pontmeghatározás kollégiumi elhelyezéshez
3) Csak rendszeres szociális ösztöndíj pályázat – július 31. után már csak ez az opció érhető el

Amennyiben kollégiumi pályázathoz kérted a szociális pontok megállapítását, és rendszeres szociális ösztöndíjra is pályázni szeretnél, abban az esetben a pályázati eljárásban a kollégiumi pályázathoz történő szociális pontszám megállapítását követően egy alkalommal jogosult vagy feltöltött dokumentumaidnak frissítésére, amennyiben az azokban foglalt körülmények változnak. Ezt a Neptun Ügyintézés/Kérvények Kitölthető kérvények menüpontjában elérhető „Frissítés kérése rendszeres szociális ösztöndíj pályázat 2020/21/1” nevű pályázati űrlapon lehet megtenni.

Ha tehát akár elsőéves hallgató vagy, akár felsőbb éves hallgató vagy és pályáztál kollégiumi elhelyezésre, amelyhez kérted a szociális pontok megálla-pítását, de valamely körülményben változás következett be, akkor egy alkalommal kérheted a feltöltött dokumentumok frissítésének lehetőségét. Ennek benyújtási időszaka: 2020.09.03., 10.00 – 2020.09.07., 12.00

Ha kollégiumi elhelyezésre nem pályáztál de rendszeres szociális ösztöndíjra szeretnél pályázatot benyújtani, akkor egy pályázatot kell benyújtanod: rendszeres szociális ösztöndíj pályázat. Ennek határideje: 2020.09.11., 12.00

Részletes pályázati kiírás itt elérhető

Fontos dátumok:

Rendszeres szociális ösztöndíj, Corvinus, határidők 
Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.21. - 18:32:47