Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Fiatalok az akadémiai pályán​ – itt az online kérdőív!

2021-09-23 15:16:48
Corvinus Ambassador

Kérjük 45 év alatti oktató-kutató kollégáinkat is, segítsék válaszaikkal a kutatást! 

A felmérés címe “Fiatalok az akadémiai pályán”, célja pedig, hogy feltárja, milyen beavatkozásokra van szükség ahhoz, hogy a fiatalok sikeres pályát futhassanak be az oktatási és kutatási területen. 

A kérdőív kitöltésére október 8-ig van lehetőség az alábbi linken. 

A jelen kutatás az FKA korábbi, 2018-ban végzett felmérésének kiterjesztése, mely rámutatott a fiatal oktatók és kutatók legnagyobb problémáira. A 2018-as felmérés eredményeként megalakult az FKA, ami azóta több tudománypolitikai tárgyú tanulmányban is képviselte a válaszadók véleményét. Többek között elérte, hogy a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj korkedvezményt ad a gyermekvállalással otthon töltött idő után. A felmérésben azonosított, kiemelt fontosságú témákban rendezi meg évente a Fiatal Kutatók Fórumát.  

A kérdőív kitöltésével az FKA munkáját és az akadémiai pályán lévő fiatalok élethelyzetének tudományos igényű feltárását segítik. A kérdőív eredményeiből a tervek szerint nemzetközi publikációk születnek rangos lapokban, növelve egyetemünk elismertségét. 

Kérjük, töltsék ki a kérdőívet! 

A felmérés a Corvinus Egyetem, az FKA, az ELKH KRTK és az MTA Könyvtár együttműködésében, a TÁRKI segítségével valósul meg. 

A válaszokat előre is köszönjük! 

Lengyel Balázs és Lőrincz László, a CIAS NETI Lab munkatársai 

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.23. - 08:14:31