Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

„Fejlődik a hazai!” cikkíró pályázat

2021-10-19 09:45:00


„Fejlődik a hazai!” címmel cikkíró- és gyakornoki pályázatot hirdet egyetemistáknak a Makronom Intézet a makronom.hu-val. 

Corvinus Ambassador

A jelentkezőknek egy sikeres hazai céget, üzletet, innovációt vagy fejlesztést kell bemutatniuk a patrióta gazdaságpolitikai gondolkodás szellemében. 

A pályázat plakátja ezen linken érhető el.

A patriotizmus az anyaország érdekeit helyezi előbbre az egyes egyének, cégek vagy politikai érdekcsoportok érdekeivel szemben. Ez alapján a gazdasági patriotizmus pedig nem más, mint felelős gondolkodás, hogy minden olyan termék és fejlesztés, ami itthon is létrejöhet, itthon jöjjön létre, itt teremtve hozzáadott értéket, valamint munkahelyet az állampolgárok számára. A patrióta gazdaságpolitika szellemében vezetett államok – felismerve azt, hogy mindig az állam az „utolsó menedék”, amikor az üzleti-gazdasági rendszerek összeomlás elé néznek – az aktív, cselekvő, figyelmes, nem szükségszerűen nagy, de erős állam szükségességét hirdetik. 

Ezen gondolatok jegyében hirdet „Fejlődik a hazai!” címmel cikkíró pályázatot a makronom.hu és a Makronóm Intézet. A cikkíró pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester-, doktori vagy osztatlan képzésben résztvevő nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek. 

Pályázni olyan magyar nyelvű, legfeljebb 20.000 leütés (szóközökkel együtt) terjedelmű cikkel lehet, amely a patrióta gazdaságpolitikai gondolkodás szellemében mutat be közérthető, mégis szakmailag igényes módon egy sikeres hazai céget, üzletet, innovációt vagy fejlesztést. Az írás lehet interjú, riport vagy éppen elemző cikk. Amennyiben releváns, alcímek és linkekkel megadott hivatkozások, illetve ábrák, fotók segíthetik a cikk üzenetének átadását. 

A pályázat elkészítéséhez itt és itt találsz ihletet. 

Egy pályázó maximum három cikket küldhet be. A cikknek kötelező címet adni és egy maximum tíz mondatos bevezetőt. 

A pályázat beküldésének határideje: 2021. október 31. (vasárnap) 23:59. 

Jelentkezni az ezen a linken található űrlap kitöltésével lehet. 

A pályázatokat szakmai bírálóbizottság értékeli. A bírálóbizottság tagjai: 

  • György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár 
  • Kerekes György, a Makronóm Intézet szakmai vezetője 
  • Oláh Dániel közgazdász, a Makronóm.Mandiner felelős szerkesztője 

 

A pályázat díjazása: 

A szakmai bírálóbizottság döntése alapján az 5 legkiválóbb pályamű alkotója számára, 4 hónapos, havi nettó 100.000. Ft juttatással járó gyakornoki foglalkoztatás keretében lehetőséget biztosítunk arra, hogy a 2021/2022. tanévben betekintést nyerjen a Makronóm Intézet munkájába– és/vagy rendszeresen publikáljon a makronom.hu gazdasági portálon. 

 

A gyakornoki foglalkoztatás mellett az 5 legkiválóbb pályázó az alábbi egyszeri díjazásban részesül: 

  1. helyezett: nettó 100.000 Ft
  2. helyezett: nettó 75.000 Ft

III. helyezett: nettó 50.000 Ft 

  1. helyezett: nettó 30.000 Ft
  2. helyezett: nettó 30.000 Ft

 

A további 25 legjobbnak ítélt pályamű alkotója fejenként nettó 25.000 Ft-os díjazásban részesül, valamint a pályázatra beadott cikkeik számára megjelenési lehetőséget biztosítunk a Mandiner heti hírmagazinban vagy a Makronóm online felületén. 

Eredményhirdetésre előreláthatólag 2021. november elején várható. 

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.11.27. - 15:07:12