Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Fedezd fel a világot!

2021-10-11 16:05:15

November 26-ig jelentkezhettek Erasmus+, Double Degree és CEMS programjainkra!

Kapcsolódó hírek

A pályázatok révén olyan nemzetközi tapasztalatra tehetsz szert, mely előnyt jelent a munkaerőpiacon, bővíti látóköröd. A külföldi tanulmányok keretében elmélyítheted szakmai tudásod és olyan nemzetközi kapcsolatokat építhetsz, melyeket pályád során kamatoztathatsz.

A pályázat meghosszabbított leadási határideje mindhárom felhívás esetén: 2021. november 26. Részletes információkért kattints ide!

Külföldi részképzés

Az Erasmus+ egy Európai Unió által finanszírozott program. A fő céljai között szerepel többek között a kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, valamint a már meglévő nyelvtudás továbbfejlesztésének segítése. Mára a program már több mint négymillió hallgatót támogatott a nemzetközi tapasztalatszerzésben. A Corvinusról évente kb. 500-600 hallgató utazik külföldi egyetemekre, és körülbelül ugyanennyi hallgatót fogadunk.

Erasmus+ -on kívül (bilaterális programok)

A Corvinusnak nemcsak az Erasmus+ által lefedett országokban, de világszerte vannak kiemelkedő, nemzetközileg elismert partneregyetemei. Ez lehetővé teszi, hogy külföldi részképzésed ne csak Európán belül, de akár Ausztráliában, az USA-ban, vagy netán Brazíliában töltsd el. A külföldi részképzés költségeinek fedezéséhez jelenleg nem jár Erasmus+ ösztöndíj, az esetlegesen elérhető finanszírozási formákról folyamatosan tájékoztatunk.

Kinek szól?
Alap-, és mesterszakos hallgatóként akár már az első félévedben pályázhatsz, doktori hallgatóként pedig a 3. félévedben.

Miért pályázz?
Az Erasmus+ program keretében vendéghallgatóként tanulhatsz a Corvinus nemzetközileg elismert partneregyetemeinek egyikén úgy, hogy a külföldi részképzés keretében teljesített krediteket befogadtathatod az itthoni képzésedbe. Ha kellő körültekintéssel választod ki a megpályázott egyetemeket, itthoni kötelező és kötelezően választható tárgyakat is tudsz kint teljesíteni. A kint töltött féléved alatt csiszolhatod a nyelvtudásodat, hasznos szakmai és kulturális tapasztalatokat szerezhetsz és nemzetközi barátságokat is ki tudsz építeni.

Hol pályázz?
A részképzésre a MOBility Manager rendszerben tudsz jelentkezni.

Kettősdiploma-programjaink lehetőséget biztosítanak, hogy ne csak a Corvinus, hanem ezzel párhuzamosan egy külföldi partnerintézmény képzését is elvégezd, így egyszerre két diplomát kaphatsz.

Programtól függően adott szemesztereket tölthetsz külföldön ahol a partneregyetem által meghatározott tárgyakat kell teljesítened. A program rövidebb ideig tart, mintha a két egyetem képzését külön-külön végeznéd el.

Kinek szól?
Alapszakos hallgatóként a 2. évedben tudsz jelentkezni Double Degree programunkra, és a 3. évedet töltheted a partneregyetemen. Mesterképzésen pedig az 1. évben kell jelentkezned, hogy a másodikat kint tölthesd külföldön.
Duplázhatsz is a Double Degree-vel! Ha alapképzésen elnyerte a kettősdiploma-program a tetszésed, mesterképzésen is jelentkezhetsz!

Miért pályázz?
A Double Degree program során egyszerre két egyetem képzését teljesíted, amiért két külön, egyenértékű diplomát kapsz az intézményektől. A kettősdiploma-program résztvevői komoly előnnyel startolnak a munkaerőpiacon, hiszen a Corvinus diploma mellett egy elismert külföldi egyetem oklevele is bizonyítja magabiztos nyelvtudásod, nemzetközi tapasztalatod.

Hol pályázz?
A regisztráció a MOBility Manager rendszerben, kérvény leadásával történik, ekkor kell benyújtanod az iratokat, igazolásokat.

A CEMS Szövetség (The Global Alliance in Management Education, korábban Community of European Management Schools) egyetemek, multinacionális cégek és civil szervezetek nemzetközi együttműködése, amelynek Magyarországról egyedül a Corvinus tagja.

A CEMS MIM program célja olyan nemzetközi szakemberek képzése, akik innovatív megoldásokat találnak az üzleti problémákra. Az egyéves képzés egyik felét a Corvinuson, a másikat egy külföldi partneregyetemen töltöd, illetve kötelező a külföldön eltöltött szakmai gyakorlat is. A képzés során folyamatosan kapcsolatba kerülsz a CEMS vállalati partnerekkel, így friss tudással és kiterjedt kapcsolati hálóval fejezheted be a programot. A képzés végén a Corvinus diploma mellett megkapod a CEMS Szövetség Master’s in International Management diplomáját is.

CEMS-képzéssel kiegészített diplomával a Financial Times szerint 40 százalékkal több fizetés vár rád, illetve garantált a gyorsabb elhelyezkedés is.

Kinek szól?
Az egyéves képzésre üzleti mesterképzésen résztvevők jelentkezhetnek felsőfokú angol nyelvvizsgával és legalább 3,5-ös alapszakos diplomaminősítéssel.

Miért pályázz?
A CEMS diplomával rendelkezők 97 százaléka 3 hónapon belül el tud helyezkedni. Ez ugyanakkor nemcsak belföldi karriert jelent, hiszen a CEMS Alumni 82 százaléka dolgozott külföldön több országban is.

További előny a nemzetközi kapcsolatépítés. A CEMS-en végzett hallgatók a világ 75 országában megtalálhatók, a közösség pedig az iskolapadok után is aktív. A CEMS vállalati partnerei közé 70-nél is több multinacionális cég tartozik, akik szívesen alkalmaznak CEMS-es hallgatókat. Az itthoni és a külföldi félévet a vállalatokkal közösen alakították ki, az Alumni mentorship program pedig a hallgatók külföldi elhelyezkedését segíti.

Hol pályázz?
A jelentkezés a CEMS adatbázisban történik, és ide kell feltöltened a dokumentumokat és igazolásokat. Ezenkívül a MOBility rendszerben is jelentkezned kell és a CEMS MIM-et kell megjelölnöd.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.21. - 20:41:32