Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Ezt kell tudnod, ha most záróvizsgázol

2022-01-19 10:14:27

Január 29. a záróvizsgaidőszak utolsó napja, így összegyűjtöttük a legfontosabb információkat tanulmányaid zárásról.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Ahhoz, hogy átvehesd a diplomádat, az alábbi 3 feltételt kell teljesítened:

  • a sikeres záróvizsga,
  • a képzési és kimeneti követelmények által az előírt nyelvvizsga teljesítése
  • a nyelvvizsga bizonyítvány illetékes HSZ ügyintéző részére történő bemutatása

Fontos, hogy ellenőrizd, hogy a Neptunban szerepelnek-e a követelményekben meghatározott fokú és típusú (általános/szakmai) nyelvvizsgáid. Amennyiben eltérést tapasztalsz, vagy rendelkezel a nyelvvizsgával, de még nem mutattad be, kérjük a nyelvvizsgabizonyítványt mutasd be a Hallgatói Térben ügyfélfogadási időben, januári záróvizsga esetén 2022. január 28-ig! Az ügyfélfogadásról itt tájékozódhatsz.

Ha a záróvizsga időpontjában még nem rendelkezel a szükséges nyelvvizsgával, az oklevelet a Hallgatói Szolgáltatások a nyelvvizsgát igazoló okirat bemutatásától számított harminc napon belül kiállítja és kiadja annak, aki sikeres záróvizsgát tett.

Hallgatói jogviszony megszűnése

A hallgatói jogviszonyod a félév utolsó napján, azaz 2022.01.29-én, automatikusan megszűnik. Egyik esetben sincs további teendőd a jogviszonyod megszüntetésével.

Főszabály szerint a diákigazolványod március 31-ig érvényes, ám a veszélyhelyzet változtatott ezen. A 2021. február 12. napján kihirdetett kormányrendelet alapján a 2020. november 4-én vagy azt követően kiállított diákigazolványok matricái a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek.

Oklevélátadó

A diplomaosztó ünnepségről hamarosan tájékoztatunk a honlap és a MyCorvinus applikáció hírfolyamában.

Az okleveleket ezt megelőzően is átveheted leghamarabb március 1-től. Az oklevéllel egyenértékű oklevéligazolást is kérhetsz magyar vagy angol nyelven, ami hivatalosan 30 napig érvényes.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 14:36:05