Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Ezt kell tudnod az új szemeszterről!

Összefoglaltuk számotokra az új szemeszterrel kapcsolatos legfontosabb információkat: hogyan is javasoljuk az órák látogatását, az épületekben tartózkodást, milyen helyiségeket, közösségi tereket használhattok tanulásra, hogyan zajlik a tanulmányi ügyintézés, s mi a teendő COVID-19 tünetek észlelése vagy karantén esetén.

Részvétel előadásokon és szemináriumokon

Az online és személyes részvétellel megtartott előadásaid, szemináriumi óráid egymást követő idősávokban lehetnek. Az alábbi információval abban segítünk, hogy hol is tartózkodhatsz a campuson, akár a tanórák időtartamára vagy a köztük lévő szünetekben. Az alábbi lehetőségekkel élhetsz.

Az egyetem épületei látogathatók, az előírt megelőző intézkedések betartásával. Így nyugodtan csatlakozhatsz online óráidra a campus internetes hálózatára csatlakozva. Beülhetsz a könyvtárba, használhatod az erre alkalmas közösségi tereket és a kifejezetten ezen célra kinyitott üres előadókat is. A tanév során lehetséges, hogy további tereket, előadókat is megnyitunk, amennyiben azt tapasztaljuk, hogy erre igény van; erről a későbbiekben kaptok majd tájékoztatást. Használd tehát az erre a célra megnyitott helyiségeket és az Egyetem internetes hálózatát.

Mikor javasolt az otthoni tanulás?

Kérjük, hogy ha egy előadásod, szemináriumod nem élő, valós idejű részvételt igényel - hanem akár más időpontban is elérhető online formában -, akkor lehetőség szerint ne az Egyetem épületében, hanem otthonról, nyugodt körülmények között nézd meg.

Használd a mobilinterneted is

Ha van mobilinterneted, és adott előadás vagy szeminárium szervezése megengedi, akár az egyetemre tartva, útközben is csatlakozhatsz az online eseményre, erre alkalmas készülék segítségével.

Bármely megoldást is választod, kérjük légy fokozott figyelemmel és körültekintéssel a magad és mások egészségének megőrzésére.

Ha bizonytalan vagy kurzusaid látogatásával, megtekintési lehetőségeivel kapcsolatban, fordulj bizalommal oktatóidhoz további tájékoztatásért.

Budapesti Corvinus EgyetemTanulmányi ügyek

A legfontosabb, hallgatói tanulmányi ügyekkel kapcsolatos információkat a következő oldalakon éred el:
Budapest

Székesfehérvár

Ügyfélfogadással kapcsolatos információkat itt találsz:

Budapest

Székesfehérvár

Egyetemi e-mail fiók használata

Kérjük, hogy a Hallgatói Szolgáltatások / Tanulmányi Irodával való kapcsolattartáshoz mindig az egyetemi e-mail fiókodat használd, ha már elérhető a számodra.

Ha esetleg problémád adódik az egyetemi e-mail fiók használata során, pl. nem tudod a címét, látogass el a CUSMAN felhasználókezelés weboldalára, és saját felhasználóneved és jelszavad használatával jelentkezz be a felületre. Bejelentkezés után, a lap tetején pirossal kiemelve találod az egyetem által biztosított e-mail elérhetőségedet, jelszava megegyezik azzal, amivel a felületre bejelentkeztél. Ugyanitt jelszócserére is lehetőséged van (az oldal bal felső részén lévő gombra kattintva). Kérjük, ha a korábbiakban még nem foglalkoztál a CUSMAN azonosítóddal és a kapcsolódó teendőkkel, mihamarabb tájékozódj a szükséges lépésekről ezen a weboldalon.

Tantervvel kapcsolatos kérdések

Ha operatív, a tantervvel kapcsolatos kérdésed merülne fel, látogass el a következő weboldalakra a magyar és angol nyelvű vonatkozó információkért. Ha itt nem kapsz választ képzési programodhoz kapcsolódó kérdéseidre, fordulj bizalommal közvetlenül oktatóidhoz.

Koronavírussal kapcsolatos érintettség

Kérjük, amennyiben koronavírussal való esetleges vagy igazolt érintettséged áll fenn (tünetek észlelése, fertőzöttel való közvetlen kontakttálás, karantén kötelezettség, pozitív PCA teszt eredmény stb.), azt mihamarabb jelezd a coronavirusinfo@uni-corvinus.hu elérhetőségünkön. Ilyen esetben ugyanerről az e-mail címről adunk válaszlevélben bővebb tájékoztatást a szükséges teendőkről és kötelezettségekről.

Keressétek a Hallgatói Irodát

Amennyiben további kérdésed merülne fel, keress minket bizalommal a Hallgatói Iroda hallgatoi.iroda@uni-corvinus.hu elérhetőségünkön. Új hallgatóink pedig továbbra is fordulhatnak hozzánk a corvinus.beiratkozas@uni-corvinus.hu címen is.

Vágólapra másolva