Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Európa és Magyarország legjobb politikatudományi képzései a Corvinuson

Az Európai Bizottság által támogatott U-Multirank 2014 óta értékeli és rendezi sorba több, mint 70 ország 850 felsőoktatási intézményét. A U-Multirank megközelítésében eltér a többi egyetemi rangsortól, hiszen több dimenzióban hasonlítja össze az egyetemeket. Az idén publikált eredmények szerint egyetemünk politikatudományi képzései (BA, MA, PhD) a tudásátadás dimenzióját leszámítva minden paraméter szerint kiemelkedőek, de különösen a publikációk tekintetében. Továbbá a Corvinus hazai és EU-s szinten is előkelő helyet foglal el a paraméterek szerinti rangsorban.
Budapesti Corvinus Egyetem 
Az U-Multirank elemzése nem korlátozódik az egyetemek kutatási tevékenységére, hanem figyelembe veszi teljesítményüknek különböző aspektusait és dimenzióit. Az egyetemek mutatóit egy ötös skálán („nagyon jó” és „gyenge” között) értékeli.

Öt dimenzióban hasonlítja össze a felsőoktatási intézményeket: 
  • Tanítás és tanulás (hallgató-oktató arány, oktatók doktori fokozattal, hallgatói értékelés).
  • Kutatás (publikációk száma, hivatkozási arány).
  • Tudásátadás (magánszektorbeli bevételi források).
  • Nemzetközi orientáció (mesterprogramok nemzetközi orientációja, nemzetközi közös publikációk).
  • Regionális beágyazottság (regionális közös publikációk). 
A U-Multirank az adatokat a különböző érdekelt féltől (hallgatóktól, egyetemi adminisztrátoroktól, politikai döntéshozóktól, akadémikusoktól, üzleti vezetőktől stb.) gyűjti be. Felfogásuk, miszerint „a minőség a szemlélő szemében van”, különbözteti meg igazán a többi rangsortól. A hazai körképről itt, míg a nemzetközi eredményekről itt találhatnak részletesebb adatokat az érdeklődők!
Vágólapra másolva