Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Elhunyt dr. Szigeti Endre, Egyetemünk egykori oktatója

Ezúton tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy dr. Szigeti Endre, az egykori Elmélettörténet Tanszék oktatója 2020. december 23-án, életének 87. évében elhunyt.
Dr. Szigeti Endre 1956-ban diplomázott a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem politikai gazdaságtan szakán, majd az Egyetem Politikai Gazdaságtan Tanszékén kezdett el dolgozni, később pedig a Közgazdasági Elméletek Csoport, majd Tanszék munkatársa lett. A hetvenes években háromszor választották meg a az Általános Közgazdasági Kar dékán helyettesének, vezette a Tanárképző Bizottságot is. Utolsó Egyetemen töltött éveiben a Pedagógus Továbbképző Központ munkatársaként dolgozott.

Dr. Szigeti Endre egész pályája során aktívan közreműködött kollégái érdekvédelmében és érdekképviseletében. Egy évtizeden át volt az egyetemi szakszervezeti bizottság titkára és részt vett a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének megalapításában is, melynek egy ideig alelnökeként is tevékenykedett.

Publikációs tevékenysége egyrészt tananyagok készítéséhez kapcsolódott, másrészt zömmel a XIX. század második és a XX. század első fele magyar közgazdasági elméleteinek feltárásán alapult. Számos orosz nyelvű szakkönyvet fordított magyarra a Kossuth Kiadó megbízásából. 70. születésnapján kollégái és az Egyetem az Ünnepi dolgozatok dr. Szigeti Endre professzor 70. születésnapjára című könyvvel ünnepelték.

A professzor nyugdíjas éveiben három mesekönyvet is írt, illetve összeállította a Sánta Kamatláb (Közgazdász humor 1920-1995) című könyvet. 
Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.20. - 04:13:27