Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Díjazták a Corvinus tudományos rektorhelyettesét

Rektorhelyettes Urat a társaság életében betöltött aktív szerepéért és az európai régió bővüléséhez való kiemelkedő hozzájárulásáért tüntették ki. A Decision Sciences Institute 50 éves fennállása alatt ez az első eset, hogy a díjat európai kutatónak ítélték meg. A díjat Rektorhelyettes úr 2019. november 25-én, a New Orleansban rendezett konferencián vette át.

 

Az amerikai székhelyű Decision Science Institute 50 éves születésnapját ünnepli 2019-ben. Az első konferenciára 1969-ben, New Orleansban került sor, mintegy 100 résztvevővel. Az ellátási lánc menedzsmenttel, termelésmenedzsmenttel, döntéselmélettel és üzleti intelligenciával kvantitatív megközelítésben foglalkozó társaság mára stabilan 1500 fő feletti résztvevővel működik, számos régióban (az amerikai kontinens  területén, valamint Ázsiában és Európában is) szervez szakmai konferenciákat. A társaság saját folyóirattal is rendelkezik, a Decision Sciences 1970-ben jött létre és a mai napig a szakterület egyik zászlóshajója. Az idei konferencia számtalan szekciónak és magas színvonalú diskurzusnak adott helyett, a tanulmányok prezentációjától az oktatásfejlesztési, esettanulmány-írási valamint a kutatásmódszertani eseményekkel bezárólag.

A Budapesti Corvinus Egyetem, mint a konferencia legjelentősebb partner szponzora, egy saját kiállítóhelyen is fogadta a konferenciarésztvevőket, ezzel is emelve egyetemünk nemzetközi láthatóságát. Számos szakterületen dolgozó nemzetközi professzor és látogató kereste fel a Corvinus standját, sokuk keresett nemzetközi együttműködést, elsősorban online kurzusok oktatása, illetve a hazai kollégákkal való kutatási lehetőségek iránt érdeklődve. Rendkívül pozitív visszajelzés, hogy néhányuk állandó oktatói/kutatói pozíciók iránt érdeklődött.

Nagyon büszkék vagyunk erre a nívós nemzetközi elismerésre, mivel az egyéni nemzetközi sikerek egyetemünk nemzetközi reputációját erősítik és egyben visszajelzést adnak arról, hogy a megújuló Corvinus már kézzelfogható eredményeket mutat fel.  A Corvinus kiemelt célkitűzése, hogy a gazdaság- és társadalomtudomány területén Közép-Európa vezető intézményeként a világ legjobb 200, Európa legjobb 100 egyeteme közé kerüljön a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban 2030-ra. Ennek érdekében nagy hangsúlyt fektetünk az egyetem nemzetköziesítésére, ugyanis a felsőoktatás globális piacán az tud kiemelkedő szakmai sikereket elérni, aki nemzetközi színtéren is releváns, magas színvonalú tevékenységet végez, amit nemzetközileg is elismernek.

Vágólapra másolva