Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Danube Cup 2021-Duna-menti egyetemek vállalkozásindítási versenye

A Corvinus Egyetem 2021. április 21-én a BME-vel közösen egy egész napos programsorozatot rendez a Startup Safari Budapest keretében a Duna-menti régióból meghívott külföldi és hazai startup alapítókkal, szakértőkkel.
Budapesti Corvinus Egyetem 

A teljes napos esemény megkoronázása a Danube Cup 2021 pitch verseny lesz, ahol a nemzetközi zsűri elnöke Derek F. Abell professzor lesz, az ETH Zürich professor emeritus-a. 4 ország 7 egyetemének 12 csapata száll ringbe a Danube Cup 2021 elnyeréséért.

A vállalkozói nevelési programok bizonyítottan hozzájárulnak a vállalkozói szándékok fejlődéséhez, ugyanakkor a különböző régiókban és országokban a felsőoktatási vállalkozói oktatási programok tartalma és kontextusa nagyon eltérő. Egyre fontosabb az üzleti ötletek és vállalkozásfejlesztési elképzelések nemzetközi dimenziókban való tesztelése, hiszen a verseny a legtöbb iparágban már régóta nem ismer országhatárokat. Ezt egyetemi környezetben a leghatékonyabban úgy tudjuk támogatni, ha nemzetközi együttműködések során lehetőséget adnunk a hallgatóknak külföldi egyetemek hallgatóival, oktatóval történő közös munkára.

2020-ban már 4 ország 7 egyetemének 12 csapata száll ringbe a Danube Cup elnyeréséért. A pandemiára való tekintettel a versenyt kizárólag online térben tudjuk megtartani. Segítségünkre van ebben a Startup Safari Budapest rendezvény, mely április 21-23. között találkozóra hívja a budapesti tudásintenzív vállalatok, és az őket támogató intézmények színe-javát. Idén is egy sor izgalmas hazai és nemzetközi startup, techcég, inkubátor és akcelerátor vesz részt az eseményen, az ismert nagy nevektől, mint az SAP, a Google, a Morgan Stanley, a Prezi vagy a LogMeIn, a kisebb, feltörekvő csapatokig.

A teljes napos esemény megkoronázása a Danube Cup 2021 pitch verseny lesz, ahol a 4 ország delegált tagjaiból álló nemzetközi zsűri elnöke Derek F. Abell professzor lesz, aki a menedzsmenttudományok nemzetközi hírnevű szakértője és az ETH Zürich professor emeritus-a. A fődíjak egyike egy közös kávézás lesz Antony Radev elnök úrral, melynek keretén belül szakértő tanácsaival és tapasztalataival segíti majd a díjnyertes csapatot. Emellett a legígéretesebb startup-ok belépőjegyeket nyernek Európa legrangosabb startup versenyére az EU-Startups Summit online eseményre melyet április 28-30. között rendeznek meg Barcelonában. Továbbá belépőt kapnak az Arctic15 rendezvényre, amit 2021 júniusában rendeznek meg Helsinkiben. Az Arctic15 egy online találkozóhely startup vállalkozók, befektetők, nagyvállalatok és a média számára több mint 60 országból. Az értékes díjakhoz az anyagi fedezetet a BCE Vállalati és Intézményi Kapcsolatok (VIK) sikeres szponzorkeresési munkájával teremtettük meg.

A Danube Cup 2021 esemény menetrendje: 

9.00-9.45: Christoph Bitzner (társalapító és CEO @ TheVentury, Bécs), előadás 
11.00-11.45: Andreas Böhm (társalapító és CEO @ One Logic, Passau), előadás
14.00 - 18.00 - Danube Cup 2021 döntő, ezen belül
14.00-14.50: Összefoglalás a Danube Cup 2021 elődöntőjéről
15.00-16.30: Danube Cup 2021 döntő, pitch verseny
16.30-17.30: A zsűri dönt, ez alatt:

16.30-17.30: Igaz vagy hamis - interaktív kerekasztal-beszélgetés vállalkozásindításról. 

A meghívott vendégek: 

  • Peter Windischhofer (társalapító @ Refurbed, Bécs) 
  • Albert Wettstein (társalapító @ Munch, Budapest) 
  • Lea Frank (társalapító @ Anybill, Regensburg)
17.30-18.00: Díjátadó

További információ a versenyről és az élő közvetítésekről a hivatalos Startup Safari weboldalon és az esemény Facebook oldalán. A Corvinus Egyetem érdeklődő munkatársai és hallgatói jelezheti igényüket egy az egyetem által szponzorál, ingyenes belépőre a Startup Safari Budapest eseményre. Kérjük, ehhez tölték ki a rövid regisztrációs kérdőívet.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.04.20. - 20:49:28