Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Corvinusos siker nemzetközi üzleti esetoldó versenyen

A Cases on Business Economics (CoBE) tantárgy keretében, május 22-én rendezett II. Nemzetközi Üzleti Esetoldó Verseny döntőjében a különböző CoBE szemináriumok legjobb Corvinus-os csapatai, valamint a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem csapata mérte össze tudását.
Az esetversenyen a feladat a WebEye Telematics aktuális helyzetével kapcsolatos kérdésekre kidolgozott stratégia volt. A győztes csapat, Erdélyi Ádám, Kárpáti Kristóf, Novák Dániel és Pábli Bianka (felkészítő tanár: Stocker Miklós) megoldásának középpontjában a vírushelyzetre való rugalmas reagálás és egy könnyű haszongépjárművekkel kiszállító cégekre testreszabott szolgáltatás fejlesztése volt. Ezeknek alkalmazásával a cég a járványhelyzet okozta sokkot kezelni tudja és 2025-re a Közép-Európai Régió három legnagyobb telematikai vállalatának egyikévé válhat. A győztes csapat az ötlet mellett az elemzések megalapozottságával, a megoldásának kidolgozottságával és alátámasztottságával a magabiztos előadással és a kimerítő kérdésekre adott jó válaszok alapján nyerte meg a versenyt.

Az V. Cases on Business Economics üzleti esetoldó verseny további eredménye az alábbi lett:
II. Bunevácz Regina, Holpert Attila Lajos, Tomics Laura Blanka, Várhegyi Botond Attila (felkészítő tanáraik: Matyusz Zsolt és Pistrui Bence)
III. Folyovich Péter, Kuty Orsolya, Oswald Viktor, Soós Gábor (felkészítő tanár: Ábrahám Zsolt)
III. Babotán Márk, Endrődi Flóra, Kalmár Bendegúz, Szekeres Botond (felkészítő tanár: Ábrahám Zsolt)
IV. János Zalán, Juhász Dóra Katalin, Perepelica Kirill Patrick, Zsoldos Botond Tibor (felkészítő tanáraik: Matyusz Zsolt és Pistrui Bence)
IV. Karda Sára, Hollanda Tekla, György Ákos, Csenteri András (Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár)

Budapesti Corvinus Egyetem 
A verseny célja a nagy nemzetközi esettanulmányversenyek szituációjának gyakorlása. Minden stratégiai esetversenynek célja, hogy a hallgatók stratégiát alkossanak egy adott vállalat, vagy non-profit szervezet komplex problémájának megoldása érdekében. A versenyek külön stressz szituációt jelentenek és az adott prezentációs idő alatt kell tudni a lehető legjobban teljesíteni. A CoBE versenynek célja, hogy a hallgatók egy komplex, élő vállalati problémát, időnyomás alatt a nagy tanácsadócégektől elvárt színvonalon oldjanak meg.

Gratulálunk az elért eredményhez!
Vágólapra másolva