Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Corvinus Research Seminars. Bemutatjuk a kutatástámogatás legújabb eszközét

2021-05-10 12:15:03

A Budapesti Corvinus Egyetem kuratóriuma és vezetősége egyértelmű célként tűzte ki a nemzetközi egyetemi rangsorokban történő előrelépést. Ennek eléréséhez szükséges a magas színvonalú nemzetközi publikációk számának emelése és ezáltal az Egyetem nemzetközi láthatóságának növelése. A kiemelkedő publikációs tevékenység támogatására hívta életre a Kutatásmenedzsment 2021-ben a Corvinus Research Seminar kezdeményezést.

Budapesti Corvinus Egyetem

 

A program egyik célja, hogy bővüljön az Egyetem kutatási hálózata. A Kutatásmenedzsment ezzel a lépéssel is ösztönzi a potenciális kutató- és szerzőtársak egymásra találását és közös munkáját, amelynek eredményképpen minőségi publikációk születnek. Bízunk abban, hogy a Research Seminar eseményei elősegítik az Intézetek közötti közvetlen kapcsolatok kialakítását, erősítését, és ez kutatási együttműködésekhez vezet.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy a kollégák strukturált keretek között kapjanak visszajelzést kutatási ötleteikre, folyamatban lévő munkáikra. A kutatási szemináriumok lehetőséget biztosítanak arra, hogy az Intézetek olyan szakértőket és vendégeket hívjanak meg eseményeikre, akik tudásukat és nemzetközi környezetben szerzett szakmai tapasztalataikat is megosztják munkatársainkkal.

Az események a nyilvánosság bevonásával is megszervezhetők, így a kutatók és az Intézetek eredményei közvetlenül is eljuthatnak a szélesebb akadémiai közösséghez, a hallgatókhoz, a szakmabeliekhez és a társadalom egészéhez, és ezáltal hozzájárulhatnak az Egyetem láthatóságának növeléséhez is.

A Kutatásmenedzsment 2021-ben a Faculty Development keretből 1 000 000 forintot biztosít minden Intézet számára, hogy ezáltal az egység kutatási stratégiájához illeszkedő kutatási szeminárium(ok) megszervezését támogassa. Az összeg felhasználásáról/megosztásáról az Intézeten belül közös döntés szükséges.

Az interdiszciplináris és intézetközi együttműködés elősegítése érdekében az Intézeteknek – vezetőik közös döntése alapján – lehetőségük nyílik a rendelkezésre álló összegek összevonásával közös események szervezésére is.

A keret lehívása előtt az Intézetnek a „workflow” rendszer felületén részletes pályázatot kell benyújtania, amelyet a Kutatási Rektorhelyettes bírál el.
Az előzetes terv benyújtását követő 5 munkanapon belül az Intézet értesítést kap a döntésről és – a támogatás megítélése esetén – a keret lehívásának módjáról. Elutasítás esetén a Bíráló javaslatot tesz a pályázat újragondolására.
A Research Seminar teljeskörű megszervezése az Intézet feladata. Ide tartozik a rendezvény összegyetemi meghirdetése és népszerűsítése az Egyetem kommunikációs csatornáin, valamint az esemény dokumentálása és az adminisztráció is. A kutatási szemináriumot követő 30 napon belül az Intézet egy angol nyelvű szakmai beszámolót köteles küldeni a Kutatásmenedzsment Irodának.

A 2021-es évben minden Intézet számára minimum egy kutatási szeminárium megszervezése előirányzott, de a keret terhére akár több esemény is megvalósítható. Amennyiben az egészségügyi helyzet nem teszi lehetővé a személyes részvétellel történő megvalósítást, a Research Seminar az online térben is lebonyolítható, és ebben az esetben a nemzetközi előadó számára megbízási díj fizethető. Ha egy Intézet az adott évben nem használja fel a teljes keretet kutatási szeminárium szervezésére, a maradvány összeg elvész.
Várjuk jelentkezésüket!
 
Bővebb információ:
Kelecsényi Nóra
nora.kelecsenyi@uni-corvinus.hu
+36 1 482 50 20 

Bordás–Tóth Évabtotheva@uni-corvinus.hu
+36 70 364 81 81

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.19. - 00:19:59