Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

„Central European Scientific Conference on Green Finance and Sustainable Development”

Október 13-án a Corvinus Egyetemen „Central European Scientific Conference on Green Finance and Sustainable Development” címmel került megrendezésre az első közép-európai zöld finanszírozási tudományos konferencia.

Budapesti Corvinus Egyetem

Október 13-án a Corvinus Egyetemen „Central EuropeanScientific Conference on Green Finance and Sustainable Development” címmelkerült megrendezésre az első közép-európai zöld finanszírozási tudományos konferencia.

Az esemény jelentős figyelmet kapott a bankszektorés a nemzetközi kutató közösség részéről: több, mint 120-an regisztráltak azeseményre és 27 előadás hangzott el a világ számos országából.

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti CorvinusEgyetem együttműködésében rendezett konferencia kutatók, szakpolitikusok ésgyakorlati szakemberek részére biztosított fórumot a fenntartható és alacsonyszéndioxid kibocsátású gazdaságba történő átmenet pénzügyi vetületeinekmegvitatására, ezen belül különös figyelemmel a központi bankok szerepére. Akonferencia résztvevőit Prof. Csicsmann László, a Corvinus Egyetemrektorhelyettese üdvözölte. A bevezető előadásokat Prof. Nick Robins ( GranthamInstitute, London) és Dr. Ulrich Volz (SOAS, University of London) tartották.Az előadások 6 tematikus szekcióban hangzottak el. A záró plenáris ülésen aszekció elnökök kiemelték az elhangzott előadások sokszínűségét és magasszínvonalát, bizonyítva a kutatások komplexitását és multidiszciplinárisjellegét. A konferencia fontos üzenete, hogy a tudomány támogatásaelengedhetetlen a pénzügyi rendszer zöldítéséhez.

Az esemény online került megrendezésre a CorvinusEgyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék,valamint az MNB Tanszék támogatásával.

A konferencia előadásai akonferencia honlapján lesznek elérhetők.


Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.21. - 03:15:07