Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Az új tanévben érvényes járványügyi szabályok

2021-08-27 14:20:54
Corvinus

Frissítve: 2021.09.08. 14:00

Az aktuális oktatási rend

A Corvinuson szeptemberben a 2021/2022-es tanév jelenléti oktatással indul, de arra is felkészültünk, hogy ha a tanév során a vírushelyzet kedvezőtlenül alakul, online oktatásra állunk át. A Corvinus minden campusán az alábbi kurzusszervezési szabályok élnek:

 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél nagyobb előadások – KIZÁRÓLAG ONLINE
 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél kisebb létszámú előadások – TANTERMI
 • Szemináriumokat és egyéb gyakorlati órák -TANTERMI
 • Szakdolgozati konzultációk – ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN
 • Szakirányú továbbképzések és az executive degree programok – TANTERMI
 • Non-degree programok – ONLINE ÉS TANTERMI
 • Levelező munkarendű képzések -TANTERMI

Maszkhasználat és a belépés menete

Az épületekbe belépéskor a maszkviselés nem, a testhőmérséklet mérés pedig kötelező.

Az épületek nyitvatartása

 • Hétköznap 19:00-ig (a bent tartózkodás engedélyezett 22:00-ig)
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA (az infrastruktúra üzemszerű működéséhez szükséges nyitvatartási időn túli benntartózkodást a kancellár engedélyezheti)

A büfék üzemelhetnek, kizárólag az Egyetem munkatársát, illetve hallgatóit szolgálhatják ki.

Az egyetemi sportlétesítmények kinyitnak, tornaórákon kívül csak védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus vagy fizikailag előállított) birtokában lehet használni.

Klímaberendezések használata

Kérjük kerüljék az egyedileg, tehát az adott helyiségből vezérelhető, a belső levegőt kerengtető klímaberendezések használatát az irodai és oktatási helyiségekben.

   Az Egyetemi Könyvtár használata

 • Látogatóink és a könyvtári munkatársak védelme érdekében javasoljuk a maszkviselést a könyvtárban.
 • Kérjük, figyeljenek a személyes távolságtartásra!
 • Az olvasótermekben és az e-laborokban csak a székkel ellátott tanulóhelyek használhatók. A székek nem vihetők el más helyre.
 • Kérjük, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket!

Kollégiumok

Vendéget fogadni csak reggel 7:00 és este 23:00 között lehet. Csak védettségi igazolvánnyal rendelkező kollégista fogadhat egyszerre maximum 1 fő védettségi igazolvánnyal rendelkező személyt.

Utazási korlátozások

A külföldről kezdeményezett egyetemi beutazások, valamint külföldi kiutazások korlátozása megszűnt. Kiküldetést csak védettséget igazoló igazolással, (elektronikus vagy fizikailag előállított igazolvánnyal) rendelkező utazó kezdeményezhet. A külföldi kiküldetésben résztvevő köteles tájékozódni (javasolt információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/) az adott célország járványügyi besorolásáról, illetve az adott országban érvényben lévő, aktuális rendkívüli szabályokról.

Rendezvények szervezése

A személyes jelenlétet igénylő rendezvényeket létszámkorlátozás nélkül meg lehet tartani, akkor is, ha azok az Egyetem épületeiben vagy az Egyetem szervezésében külső helyszínen zajlanak, valamint a közös, nem oktatási célú utazásokat meg lehet szervezni.

Az oktatási célú események (tanórák) kivételével, vagy amennyiben az adott eseményen való részvétel online módon is biztosított, a személyes részvétel védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus, vagy fizikailag előállított) meglétéhez kötött.

Elsődlegesen irodai munkavégzés a munkatársaknak, marad a digitális beszerzési ügyintézés

Az irodai, személyes munkavégzés az elsődlegesen elvárt, de a vezetők engedélyezhetik a home office-t. Az otthoni munkavégzés munkarendje megegyezik a jelenlétivel, és különösen figyelni kell az adatvédelmi szabályok betartására: saját eszközön csak jelszóval védett fájlként menthető le és az egyetemi vagy Egyetemre vonatkozó adat, és csak addig kezelhető és tárolható ott, amíg a munkavégzéséhez feltétlenül szükséges.

Ahol lehetséges, fenntartjuk a korábbi veszélyhelyzet során sikeresen alkalmazott digitális kapcsolattartást, ügyintézést. Minden beszerzési igény kezdeményezhető elektronikus formában (Power Apps applikáción, ZEBRA Egyetemi Beszerzés és Raktárkezelő Alkalmazáson keresztül, e-mailen, vagy az utazások a Travel rendszerben), a rendelkezés hatálya alatt a szerződéskísérő lap használatától is eltekintünk.

 

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.16. - 21:37:13