Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

AMBA által akkreditált intézmény a BCE

A Budapesti Corvinus Egyetem akkreditációt szerzett a neves AMBA-től, az MBA-k Szövetségétől. Ez a nemzetközi szervezet a világ egyik vezető szaktekintélye a posztgraduális üzleti oktatás területén. A világon alig 300 üzleti iskola rendelkezik ezzel a minősítéssel, Magyarországon pedig elsőként a Corvinus szerezte meg.

Az AMBA akkreditációja egyet jelent a legrangosabb teljesítménnyel a posztgraduális üzleti oktatás területén. A szigorú elbírálási kritériumok között szerepel a tanterv, az oktatás és a hallgatói részvétel színvonala, melyek alapján csak a legkiemelkedőbb képzések nyerik el a minősítést.

Megszerzésével a Budapesti Corvinus Egyetem összes jelenlegi és korábbi MBA hallgatója meghívást kap az AMBA tagjainak globális közösségébe, amely több mint 150 országban, több mint 49 000 hallgatót tömörít. A tagság lehetőséget kínál kapcsolatépítésre, szellemi újításra, karrierépítésre és számos más előnyre.

A Corvinus jelenleg két Executive MBA-t és egy nappali tagozatos MBA-t kínál. Az AMBA akkreditációs testülete természetesen ellátogatott az egyetemre, és az itt szerzett tapasztalataik alapján elismerően nyilatkoztak a képzéseken folyó oktatás gyakorlatiasságáról. Méltatták az egyetemen működő és erős vállalati, valamint közéleti kapcsolatokat is. A Corvinus hallgatóinak tapasztalatait is meghallgatták, akik dicsérték az MBA-s képzések során tapasztalt szervezeti támogatást. Az egyetem korábbi, már végzett hallgatói pedig azt hangsúlyozták, hogy a Corvinus erős márkaneve és pozíciója a hazai és regionális egyetemi szférában kiemelten fontos a számukra. A látogató testület a már korábban, világszerte akkreditált üzleti iskolák felső vezetéséből, tehát nemzetközi szakemberekből állt.

AMBA 

Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem szakirányú executive programokért felelős dékánja így fogalmazott:

Az AMBA akkreditáció megszerzése nagyon fontos mérföldkő a Budapesti Corvinus Egyetem életében. Az, hogy egy alig 300 üzleti iskolát magába foglaló közösség részévé váltunk, mutatja elkötelezettségünket azzal kapcsolatban, hogy nemzetközi elismertségű és színvonalú executive képzéseket teremtsünk meg. Szeretnénk kitartóan fejleszteni ezeket a programjainkat, hogy minél jobban felkészíthessük MBA hallgatóinkat a jövő kihívásaira az üzleti és gazdasági életben.

Anthony Radev, a Corvinus elnöke hozzáfűzte: 

A 2019-ben elindított Corvinus Megújulási Program kiemelten fontos eleme az AMBA akkreditáció megszerzése. Meggyőződésünk, hogy 2030-ra kitűzött célunk felé óriási lépést tettünk, és a Corvinus a közép-kelet-európai régió legjobb egyetemévé válik majd a gazdaság- és társadalomtudományok területén.

Az akkreditáció nemzetközi léptékű és hatású. Az AMBA vezérelve, hogy az akkreditált szakoknak a legmagasabb színvonalat kell képviselniük, és tükrözniük kell a változó trendeket és az innovációt a posztgraduális gazdálkodástani oktatásban.

Andrew Main Wilson, az MBA-k Szövetségének és az Üzleti Diplomások Szövetségének (BGA) vezérigazgatója így nyilatkozott: 

A Budapesti Corvinus Egyetem kiváló egyetem és örömmel üdvözöljük őket a világ vezető üzleti iskoláinak hálózatában. Úgy gondoljuk, hogy az MBA, a DBA és a mesterképzési szakoknak fenn kell tartaniuk a legmagasabb színvonalat, és meg kell őrizniük aktualitásukat az iparágakban folyamatosan változó trendek és innováció közepette.

Az AMBA által akkreditált oktatási intézmények listája itt található.

Az AMBA-ról és a BGA-ról:

A kiválóságban élén járó és az innováció terén úttörő MBA-k Szövetsége (AMBA) több mint 50 éve működik a posztgraduális gazdálkodástani oktatás pártatlan hatóságaként. Az AMBA 1967-ben határozta meg jövőképét, amely változó, bizonytalan világunkban napjainkban is ugyanolyan időszerű, mint annak idején. Nemzetközi szinten elkötelezett az üzleti oktatás profiljának és minőségi színvonalának javítása iránt, hogy ezzel az üzleti iskolák, a hallgatók és az öregdiákok, a munkaadók, a közösségek és a társadalom javát egyaránt szolgálja.

További információ a szervezetről.

Az Üzleti Diplomások Szövetsége (BGA) azoknak a világelső és nagy potenciállal rendelkező üzleti iskoláknak a nemzetközi tag- és akkreditációs szervezete, amelyek elkötelezettek a felelős gazdálkodási gyakorlatok és az élethosszig tartó tanulás iránt. A Szövetség célja, hogy pozitív hatást gyakoroljon a hallgatókra, azok közösségeire és általában véve a gazdaságra.

További információ a szervezetről.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.20. - 18:26:37