Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A tavaszi félév záróvizsgáiról

A koronavírus-helyzet a tavaszi félév záróvizsgáit is érinti: a témában kiadott Elnöki Testületi rendelkezés értelmében a záróvizsgákat személyes formában, az Egyetem épületeiben szervezzük meg. A veszélyhelyzet kihirdetése után Magyarországot elhagyó, végzős külföldi hallgatóink számára azonban biztosítjuk az online záróvizsgázás lehetőségét.

A napokban megszüntetett kijárási korlátozás intézményünket is érinti: a május 16-án megjelent kormányrendelet lehetővé teszi - a védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosítása mellett -, hogy a hallgatók Budapesten is újra látogathassák az egyetemek épületeit. Ezért a Corvinus Elnöki Testülete úgy döntött - amennyiben az országos veszélyhelyzeti rendelkezések nem szigorodnak-, hogy a magyar és a záróvizsga időszakában Magyarországon tartózkodó külföldi hallgatóink számára az Egyetem épületeiben szervezzük meg az alap-, mester- és szakirányú továbbképzésüket lezáró vizsgákat. A magyarországi lakcímmel rendelkező hallgatóink számára tehát kötelező a záróvizsgán való személyes megjelenés. Fontos tudnivaló, hogy aki jelentkezett online záróvizsgára, annak nem kell külön jelentkeznie a személyes részvétellel megvalósuló záróvizsgára. Aki viszont nem jelentkezett eddig, de a személyes részvételű záróvizsgára pótlólag jelentkezni szeretne, május 24-ig jelentkezhet a Neptun felületén  elérhető „Jelentkezés a személyes részvétel mellett megvalósuló záróvizsgára” kérvény leadásával.

Egyetemünk kiemelt figyelmet szentel a koronavírus elleni védekezésnek, így minden idén záróvizsgázót megnyugtathatunk: a személyes részvételt igénylő záróvizsgákat a megfelelő óvintézkedések betartásával szervezzük meg. Ha a járványhelyzet miatt a hazai szabályozások ismét szigorodnának, időben tájékoztatunk benneteket, illetve ebben az esetben lehetőséget biztosítunk számotokra az online záróvizsgázásra.

A koronavírus-helyzet miatt Magyarországról már elutazott végzős külföldi hallgatóink részére pedig biztosítjuk az online formában való záróvizsgázás lehetőségét. Nekik az online komplex vizsga és szakdolgozat/diplomadolgozat védés iránti kérelmüket a Neptun rendszerben az „Online záróvizsgára való igény bejelentése nem magyar állampolgárságú hallgatók részére” című kérvény kitöltésével kell jelezni 2020. május 27-ig.

Az idei záróvizsgák lebonyolításával kapcsolatos részletes Elnöki Testületi rendelkezés (33/2020. (V. 18.) számú Elnöki Testületi rendelkezés a fővárosi védelmi intézkedésekről szóló 211/2020. (V. 16.) kormányrendeletben foglaltak végrehajtásáról) ezen az oldalon olvasható.

Minden idén záróvizsgázó hallgatóknak sok sikert kívánunk!

A záróvizsgák lebonyolításának pontos menetrendjéről hamarosan újabb tájékoztatót adunk ki.

#együttalegjobbak #CorvinUS

Vágólapra másolva